Landeskog målskytt igen – när Colorado föll

Upp på andra plats i skytteligan: ”Ska ha cred”

avPer Bjurman

Foto: Hannah Foslien / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Gabriel Landeskog i mötet med Minnesota.

NEW YORK. Ett aningen tröttkört Colorado förlorade borta mot Minnesota i natt, men jodå – Gabriel Landeskog gjorde mål igen.

Därmed är den 25-årige kaptenen delad två i NHL:s skytteliga.

– Han och de andra ska ha cred som ändå försökte, tycker coachen Jared Bednar efter 2-3-förlusten

Avalanche hade regisserat en mäktig vändning mot Ottawa mindre än ett dygn tidigare när de gled ut på isen för nattens match mot Minnesota i Xcel Energy Center – och det märktes.

Inte ens de gyllene förstakedjan hade tillräckligt mycket bränsle kvar i tankarna och det faktum att gästerna bara låg under med 2-1 när klockan tickade ner mot slutsignal får ses som heroiskt.

”Vi hade ett tufft upplägg”

Då försökte de sig ändå på en forcering. Den kom av sig tillfälligt när Jonas Brodin i numerärt underläge med knappt tre minuter kvar skickade in 3-1 i tom kasse, men gästerna fortsatte jaga och till sist hände det:

Gabriel Landeskog krigade in sitt tionde mål för säsongen-.

Det räckte inte, men ändå:

Kaptenen från Stockholm har gjort åtta mål bara på de senaste åtta matcherna och delar nu andraplatsen i skytteligan med Auston Matthews, David Pastrnak och Filip Forsberg.

– Jag tycker grabbarna ska ha cred för att de ändå försökte, säger coachen Jared Bednar till Denver Post.

– Vi hade ett tufft upplägg här. De var utvilade, vi kom flygande efter en match där vi fick kriga oss till seger. Sett ur det perspektivet gjorde vi det bra.

ARTIKELN HANDLAR OM