Storseger för Luleå inför storpublik

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2023-11-17

Storpublik och storseger.

Överlägsna serieledaren Luleå öste på och krossade Frölunda med 7–0 i damhockeyligan inför 4 295 åskådare.

– Det är inte varje dag man får spela inför så här mycket folk. Man njuter varje gång man får göra det, säger forwarden Emma Nordin, som gjorde ett av målen, till TV4 Play.

Luleå har tagit fem SM-guld i rad och har börjat säsongen suveränt med 13 segrar på 14 matcher.

Mot nykomlingen Frölunda tog laget greppet direkt inför storpubliken. I andra perioden seglade sedan hemmalaget ifrån och gjorde fyra mål inom loppet av 3.29 och gick från 2–0 till 6–0.

Noora Tulus gjorde hattrick, ett mål i varje period, och Lisa Johansson blev tvåmålsskytt.

”Bästa backen som Sverige haft”

Inför matchen hyllades förra storbacken Emma Eliasson och Frölundastjärnan Michelle Karvinen, tidigare lagkamrat med Eliasson i Luleå, tvekar inte när hon till TV4 Play säger:

– I mina ögon är Emma den bästa back som Sverige har haft.

Tvåan Modo, nio poäng efter Luleå, vann hemma över HV71 med 5–1 och trean Linköping besegrade SDE med 5–2 efter hattrick av landslagsforwarden Sara Hjalmarsson.

Djurgården vann bortaderbyt över poänglösa jumbon AIK med 5–2.