Goda strömmingar

Av Jon Hansson

(1)

Vad tycker du?

Goda strömmingar

Senapspanerad strömming med potatis och lökröra. En kombination av ättiksströmming och nystekt. En vinn-vinn-rätt.

Vi kanske skulle ha gjort mos ändå? Pressad potatis är okej men potatismos är så gott till strömming.

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé
  • 2 mskSenap
  • 2 dlgräddfil
  • 2 ägg
  • 1,5 dlgrovt rågmjöl
  • 2 mskSmör
  • Salt och peppar
  • Potatis

Ättikslök

  • 1 rödlök
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 hela kryddpepparkorn
  • 2 mskÄttiksprit 10%
  • 1 tskSalt
  • 1 tskSocker
  • 2 mskdill, klippt eller hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Goda strömmingar

Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.

Ämnen