Jon Hansson
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast.
▸ Spanska och franska viner kan slås ut – om vi inte når Parisavtalets mål
▸ Det är ju ett evigt tjat om att minska matsvinnet. Kocken Karin Sundgren stämmer in i kören med nya boken ”No…
▸ Så räddar du ditt gamla bröd – bagarens bästa tips
▸ Vego hela veckan! Matskribenten Ylva Bergqvist bjuder på superpasta och kebabtallrik
▸ Aftonbladets matskribent Jon Hansson summerar 2020 och blickar framåt
▸ Zero-waste-författaren om konsten att använda spill, spad och kanter
▸ Johnny Graham och Zoe Graham tillverkar portvin i Portugal.
▸ Läcker lite dessert med vit choklad.
▸ Den allra lenaste chokladkräm till mjuk mandelkaka och härliga körsbär.
▸ Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos
PLUS TEST: Vegetarisk julmat med recept
▸ Vår mest traditionella högtid kommer att firas annorlunda i många familjer i år.
▸ Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har skrivit en bok om världens bästa mat
▸ Pärlgryn är ett gott och roligt alternativ till couscous, bulgur eller matvete.
▸ Baka spetskålen i ugn. Enkelt recept med mängder av härliga smaker.
▸ Sött och beskt i en perfekt balans. Här bildar smakerna ett helt fyrverkeri.
▸ Fänkålsdillen har en ännu tydligare ton av anis och är också jättegod att grava lax med.
▸ Det låter helt galet men är otroligt gott. Ät som mellis eller varför inte som dessert.
▸ ”Vi kan laga fler rätter nu med de här smakrika kryddorna”
▸ Stjärnkocken Tommy Myllymäki om matsvinn och varför man aldrig ska försöka laga mat som proffsen
▸ Sverige är ännu en lilleputt till vinland. Men framtiden ser lovande ut.
▸ Så vill vegoevangelisten Gustav Johansson få oss att orka vara snälla mot klimatet.
▸ Nu släpper Tina Nordström sin tolfte och mest personliga kokbok.
PLUS Det är skillnad på lax och lax – det fick vi tydliga bevis på i Aftonbladets Plus stora test av frysta portionsbitar.
▸ Zeina Mourtada lanserar en ny kokbok med mat från hela världen. Målet är att inspirera läsarna att utveckla sin matlagning – och våga prova något nytt.
▸ De joggade igång med ett smak och doft-test kvällen före. Sedan var det full ös i köken för de åtta Årets…