Så gör du italiensk tomatsås till pizza

3,7 (22 röster)

Originalreceptet med bara fyra ingredienser

En god tomatsås gör underverk för pizzan. Här visar pizzabagaren Davide Di Bella hur du gör den som en riktig italienare.

– Det viktigaste är kvalitén på tomatsåsen, säger han i klippet.

Inget går upp mot en riktig, klassisk italiensk tomatsås. Sötman från tomaterna, lenheten från olivoljan och fylligheten från färsk basilika – kan det bli bättre?

– Vi köper inte färdiga krossade tomater på burk utan vi krossar dem för hand i en skål, säger pizzabagaren Davide Di Bella i klippet.

Förutom de få veckor man kan skörda egna eller köpa närodlade färska tomater så görs alltid en bra tomatsås på hela, skalade, tomater på konserv. I alla fall om man bor i Sverige.

– Jag använder San Marzano-kvalitet på tomaterna.

I klippet visar han, tillsammans med krögaren Gustav Öhnfeldt, hur enkelt du får till en perfekt hemmagjord tomatsås till pizza.

– Det är så här jag gör såsen hemma i Italien, säger Davide.

Recept italiensk tomatsås till pizza

  • Ingredienser

  • 1 kg san marzano-tomater på burk, eller andra tomater, skalade
  • 10 g salt
  • 2 msk olivolja
  • 8 basilikablad , hela

Gör så här

Äkta italiensk pizzasås innehåller bara fyra ingredienser.
Äkta italiensk pizzasås innehåller bara fyra ingredienser.

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN