Kryddiga viltfärs till tacos.
Foto: Magnus Skoglöf
Kryddiga viltfärs till tacos.

Anders Levéns kryddiga viltfärs

2,3 (3 röster)

Uppdatera helgens tacomiddag med en kryddstark viltfärs. Enkel att göra – och du kan använda det kött du har tillgängligt.

Recepten är hämtade ur Anders Levéns kokbok ”Laga vilt” (Semic). 

Anders Levéns kryddiga viltfärs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg viltfärs, grovmalen
  • olja, till stekning
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 6 skogschampinjoner, rivna
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk spiskummin, nymalen
  • 2 dl chilisås
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk cholula hot sauce
  • salt och svartpeppar
  • Till servering

  • nachochips, eller pitabröd
  • nykokta majskolvar
  • färsk koriander

Gör så här

Av: Jon Hansson

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK