Nystart: Här är böckerna du behöver

Tänk rätt, må bättre, lev längre

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Dekdoyjaidee / iStockphoto

Vill du kicka igång 2021 som en vinnare? Göra det till ditt år?

Med rätt mat och tankesätt kan du leva både längre och friskare.

Här hittar du inspirationen du behöver för att få en bra start på året!

Happy Food Green

Foto: Bookmark Förlag

I Happy Food Green delar stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart med sig av recept och information för att guida dig till ett grönare liv som inte bara smakar bättre, utan även gör både dig och miljön friskare.

Happy Food Green är inte bara för initierade veganer eller vegetarianer. Det är även den perfekta kompanjonen för alla som vill närma sig en mer växtbaserad kost och livsstil. Här finns femtio recept för dig som letar den ultimata boken för allt som rör ett grönare och smakrikare liv.

Handla boken här nedan!

Laddar ...

Hälsosam mat för en friskare mage

Foto: Bonnier Fakta

Vad du äter har stor betydelse för ditt välbefinnande och särskilt för hur magen mår. Här kan du läsa om hur allt hänger ihop när det gäller matsmältningen. Från första enzym, till saltsyra, magsaft, tarmflora och vikten av goda bakterier.

Du får även mängder av inspiration till hur du kan fylla ditt skafferi och sedan ta till vara på råvarornas innehåll genom att grodda, torka och fermentera. I boken finns massor av läckra recept: en grön salladsbowl med matcha, rödbetsfalafel, svampfyllda mangoldknyten, fänkålsnektar, mangogranola … Samtliga råvaror är naturligt glutenfria och rätterna innehåller inget raffinerat vitt socker. Allt med fokus på näring och välmående.

Köp boken här!

Laddar ...

Sockerfria kokboken

Foto: Bladh by Bladh

I ”Sockerfria kokboken” får du 111 enkla recept på varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som är sockerkänslig, sockerberoende, glutenintolerant, vill undvika bröd och mjöl, har diabetes typ-1 eller -2 eller bara vill vara säker på du äter hälsosamt.

Här finns även fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst, matnyttiga tips om hur du kommer igång, extra tips för barnen och en inköpslista. Läs och inspireras av författarnas egna favoritrecept med kött, kyckling, fisk, skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser, röror och drycker.

Handla boken här nedan.

Laddar ...

Nystart

Foto: Bonnier Fakta

I den här boken får du Sofia Åhmans smarta och effektiva pass med bara kroppen som redskap, att göra precis där du är och när du vill. Gunilla Hasselgren berättar vad som händer med kroppen med åren, samt vad du själv kan göra för att undvika vanliga åldersrelaterade problem. Träning har fantastiska effekter på kroppen och den här boken kan hjälpa dig att komma igång med träningen!

Köp boken här!

Laddar ...

Det goda livet

Foto: Bonnier Fakta

I kokboken ”Det goda livet” vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan. Recepten är enkla att följa, maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor - och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.

Köp boken här inför ett friskare 2021.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE