Dags att tala ut om nyttan av invandring

Replik från Marianne Berg Ekbom om kostnaden för migrationen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Varför gör inte Skattebetalarna en konsekvensanalys om hur Sverige skulle klara sig utan invandring? Hur ska vi bemanna våra vård- och omsorgsboenden, för exempel, skriver Marianne Berg Ekbom.

TT

REPLIK. Christian Ekström vd Skattebetalarna förutsätts värna och bevaka att skattebetalarnas pengar används för att göra bäst nytta för individen och samhället. Ekström menar att det inte går att bortse från att flyktinginvandringen kostar stora pengar, och vidare att det är ett önsketänkande att flyktinginvandringen skulle vara en ekonomisk vinst eller rent av nödvändigt för lösa Sveriges demografiska utmaningar.

Hallå där! Rubriken var migration. Ska vi då inte också sätta en prislapp på vad utflyttningen kostar?  

Rubriken migration är lömsk. Migration är när människor byter hemland, - och inte specifikt flyktinginvandring. Retoriken, att tala om migration i stället för flyktinginvandring, är att lägga ut dimridåer.

Detta för att det inte ska se ut som föreningen Skattebetalarna sitter på samma bänk som Sverigedemokraterna. Inlägget ger stöd för Sverigedemokraternas förenklade syn på invandring.  

Christian Ekström faller på eget grepp då han efterlyser transparens och konsekvensanalyser i beslut som rör invandringen. Han ger sken av att prata om migration och är heller inte varken saklig eller transparant.

Varför inte en konsekvensanalys om hur Sverige skulle klara sig utan invandring. Hur ska vi bemanna våra vård- och omsorgsboenden, för exempel.

Är medlemmarna i föreningen Skattebetalarna beredda att jobba som vårdbiträden och undersköterskor, låga löner och höga vinster till riskkapitalisterna, allt finansierat av våra gemensamma skattemedel. Det kan kanske vara något för föreningens Slöseriombudsman att titta på.


Marianne Berg Ekbom, samhällsplanerare och Vänsterpartist Region Stockholm


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

LÄS OCKSÅ

Dags att tala ut om migrationens kostnad

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert: