Foto: Björn Lindahl
Paj med sherrydoftande champinjon och kycklingfyllning.

Sherrydoftande champinjonpaj

5 (1 röst)

Ljuvliga tapas - fyll pajskal med sherrydoftande fyllning. Gratinera snabbt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut – och njut!

Sherrydoftande champinjonpaj

arrow downarrow up
  • Pajdeg

  • 1.8 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning

  • 2 kycklingfilé, ungefär 200g/filé
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.3 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk sherry
  • Gratinering

  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl persilja, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl finriven stark ost, till exempel lagrad cheddar
  • 10 mazarinformar, eller en cupcakeplåt

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK