Foto: Lennart Weibull
Riven kyckling och kokossallad.

Riven kyckling och kokossallad

4,5 (2 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Riven kyckling och kokossallad är perfekt att göra av kycklingens bröstfiléer. Den här salladen år lätt att variera i hetta genom mängden chili. Recept ur kokboken Thai hemma av Tove Nilsson.

– En god grej att göra av bröstfiléer som jag ofta får över när jag styckar hel kyckling, eftersom lårfiléerna är så mycket lättare att använda. Jag kokar filéerna och river dem i bitar med händerna och blandar med en god dressing eller i en god grytbas. Den här salladen är inte så stark och man kan lätt ta bort chilin. Kidsen brukar gilla att ringla i sig nudlarna, och kokosdressingen slurpar de i sig med lätthet, säger Tove Nilsson.

Riven kyckling och kokossallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 schalottenlökar, små, klyftade
  • 100 g glasnudlar
  • 2.5 dl kokosgrädde, gärna savoy
  • 2.5 msk fisksås
  • 2 tsk palmsocker, eller råsocker
  • 2 dl plockade örter, t ex dill, sweet basil, vattenkrasse,koriander
  • thaichili
  • 0.5 dl jordnötter rostade , hackade
  • 1 lime, pressad saft

Gör så här

avNina Kindbro

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK