Bjöd på godis i affären – för att fira uppehållstillståndet

Publicerad 2016-04-27

En familj väntade på uppehållstillstånd i nio år. När de slutligen fick det ville de fira med hela Råneå – och bjöd på godis i lokalbutiken.

En kvinna och hennes familj i Råneå fick uppehållstillstånd efter nio års väntan. Då bestämde hon sig för att fira genom att bjuda på godis i den lokala matbutiken.

– Hon ville bjuda alla i byn på godis. Hon är en stammis i butiken och hon ville fira tillsammans med oss, så då handlade hon godis som vi la i en skål och bjöd alla, säger Henrik Vasara, butikschef på Coop i Råneå.

Över skålen satte butiken upp en skylt med texten:”Idag bjuder NN alla kunder på godis för att fira sitt uppehållstillstånd som de kämpat för i 9 år!”.

Får många grattishälsningar

Butiken la upp en bild på sin Facebooksida och i skrivande stund har den gillats nära 600 gånger. Snabbt började många hälsningar strömma in från personer som delar familjens glädje.

”Stort stort grattis till dig och familjen men också grattis till Råneå och Sverige som får ett sådant fint tillskott!”, skriver en användare.

”Äntligen, välkomna till er plats och tack för att vi får förmånen att ha er som medborgare”, skriver en annan.

Kunderna i butiken tycks också ha uppskattat initiativet från familjen.

– Kunderna tycker att det är kul och det har varit bra respons på Facebook, så det är ju också kul, säger Henrik Vasara.