God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2019-01-29

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Muellers ryssutredning snart klar

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning om misstänkt rysk inblandning i presidentvalet är snart klar, enligt USA:s tillförordnade justitieminister Matthew Whitaker.
– Jag är fullt uppdaterad på utredningen och jag ser fram emot att Mueller ska leverera slutrapporten, säger ministern på en pressträff.

Läs hela artikeln

Tre män döda i svår seriekrock

Tre män har dött och en person har skadats allvarligt efter en olycka på riksväg 72 i Uppsala län. En buss, en tankbil och en personbil ska ha varit inblandade i kollisionen.
– Samtliga som skadades har suttit i personbilen, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen.

Läs hela artikeln

USA:s justitiedepartement åtalar Huawei

USA åtalar den kinesiska mobiljätten Huawei. Huawei anklagas för att ha stulit affärshemligheter från det amerikanska företaget T-Mobile och för att ha brutit mot USA:s sanktioner mot Iran.

Läs hela artikeln

Var nominerad – är häktad utomlands

Skådespelaren Sebastian Ljungblad, 22, var nominerad till en Guldbagge i kategorin bästa manliga huvudroll. Men han var inte på plats på galan – istället är han i Thailand och är häktad i sin frånvaro.

Läs hela artikeln

”Tuppade av och blev okontaktbar”

Frida Wallbergs liv påverkas fortfarande av den otäcka knock som resulterade i en hjärnblödning för fem år sedan. På Instagram berättar den före detta boxaren om sin hjärntrötthet.
I lördags tuppade jag av och blev okontaktbar så att ambulanspersonal fick komma hem och hämta mig”, skriver hon.

Läs hela artikeln

Sex ton tung val död – strandade på semesterö

Under lördagen strandade en sex ton tung val på semesterön Mallorca. Några timmar senare dog den av förgiftning, skriver Euro Weekly News.

Läs hela artikeln

”Löfven göder de rikas spargrisar”

SUSANNA KIERKEGAARD: ”Strax får Sveriges rikaste damer och herrar ännu lite mer i fickorna. Värnskatten, den statliga inkomstskatten för de som tjänar över 59 000 kronor i månaden, ska avskaffas nästa år. Det är en del av politiken som förhandlats fram mellan Centerpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!