Chockstart av Lugi – sedan vände Skuru

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Skuru behövde 20 minuter för att vakna efter Lugis chockstart.

Sedan vann serievinnaren den märkliga första semifinalen bekvämt, 28–19.

– Vi är inte supernöjda med vår inledning, säger Ulrika Olsson till SHE Play.

Skuru kom med elva dagars vila i benen efter att ha kört över Kungälv med 3–0 i matcher i kvartsfinalen i SHE-slutspelet i damernas handboll. Serievinnaren hade dessutom 24 raka segrar som självförtroendebyggare.

Lugi å sin sida tvingades till fem tuffa matcher för att ta sig förbi Önnered och senaste mötet med Skuru slutade med en brakförlust med 20 bollar.

Ett lag på banan

Så förutsättningarna var rätt givna för att det bara skulle vara att lag i semifinalen på Skurus hemmaplan i Eriksdalshallen.

Så blev det också.

Det laget var Lugi.

Efter nio minuter stod det 6–0 (!) för Lundalaget efter att målvakten Esmeralda Fetahovic spikat igen.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Då vaknade Skuru. Rejält.

Ulrika Olsson spräckte målnollan via en straff efter nära tio minuters spel och när paussignalen gick hade hemmalaget vänt till ledning, 13–11.

– Vi fick ingen bra inledning. Lugi hade ett otroligt bra försvarsspel och så fick de fria lägen sedan, säger Skurus Matilda Lundström till SHE Play. Sedan kom vi upp i aggressivitet så att Lugi inte kunde låsa oss så lätt.

Skuru tog över

Den andra halvleken följde det förväntade manuset.

Skuru hade lämnat törnrosasömnen och körde över det skånska motståndet.

Efter 38 minuters spel var hemmaledningen fem bollar, 19–14, och vid full tid hade Skuru tagit sin 25:e raka seger via en bekväm niomålsvinst, 28–19,

Ulrika Olsson blev bästa målskytt med fem fullträffar för ett Skuru som hade fyra fyramålsskyttar och en bredd som innebar att tio spelare fanns med i målprotokollet.

– Vi är inte supernöjda med våra första 10-15 minuter. Men det är en styrka att mala ner dem sedan. Vi lyckades reda upp det som inte funkade. Vi kan inte ursäkta oss med att vi hade haft elva dagar ledigt innan, säger Olsson till SHE Play.

– När vi väl satte det så hade vi en bra dynamik i försvarsspelet. Då blev det tufft att vara Lugi i anfallsspelet, säger Olsson.

Semifinal två mellan lagen spelas på onsdag i Lund.

I den andra SHE-semin möts H65 Höör-Sävehof i match ett under Långfredagen.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM