Victor Nilsson Lindelöfs Champions League-säsong är slut.

Borussia Dortmund körde över Benfica med 4–0 och vände därmed dubbelmötet.

Stor hjälte: hattrickskytten Pierre-Emerick Aubameyang.

– Den här bollen ska mina barn få, säger Aubameyang.

Benfica åkte till Dortmund med en 1–0-ledning i bagaget. Men det var ett resultat Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater knappt hann spela på. Redan efter fyra minuter dök skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang upp på bortre stolpen och nickade in en skarvad hörna bakom Ederson.

Tveksamt 4–0

Benfica hade sedan ett par bra lägen att koppla greppet med ett viktigt bortamål innan Dortmund helt tog över matchen. Aubameyang hade dubbla jättelägen till 2–0 men det var Marco Reus-ersättaren, 18-årige Christian Pulisic, som smet mellan Nilsson Lindelöf och vänsterbacken Eliseu och satte tvåan i 59:e minuten.

Bara två minuter senare avgjorde Aubameyang matchen och dubbelmötet med ett avslut från nära håll efter ett drömanfall där Marcel Schmelzer stod för förarbetet med ett läckert direktinlägg på halvvolley.

I den 85:e minuten fullbordade Gabon-stjärnan sitt hattrick med att stöta in 4–0 ur misstänkt offsideposition. Hans sjunde mål i Champions League och 28 totalt för Dortmund den här säsongen på lika många matcher.

”Pratade i halvtid”

– Det var viktigt att vi startade riktigt bra och gjorde mål tidigt. Vi var aggressiva, men sedan verkade vi tänka på att det skulle lösa sig på egen hand. I halvtid pratade vi om det och sa att vi måste göra mer. Tre mål och den här bollen ska mina barn få, säger Pierre-Emerick Aubameyang till Reuters med matchbollen i handen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se