Atlético Madrids största förlust under Simeone

Förlorade med fyra måls marginal

Uppdaterad 2018-10-25 | Publicerad 2018-10-24

Diego Simeone har varit tränare för Atlético Madrid i sju år.

Mot Borussia Dortmund kom klubbens största förlust under argentinarens sejour i klubben.

Det blev en 0–4-förlust på bortaplan.

Diego Simeone tog över Atlético Madrid 2011. Under de här sju åren har fotbollsfans fått se ett ramstarkt försvar som har gett många fina framgångar i ligan och Champions League.

Den 24 oktober kom dock en bottennotering resultatmässigt. Diego Simeone åkte på sin största förlust någonsin.

Suverän halvlek

Borussia Dortmund vann med 4–0 på hemmaplan. Axel Witsel gjorde 1–0 i slutet av första halvlek, och sedan bjöd hemmalaget på en uppvisning i andra.

Raphael Guerreiro ordnade 2–0 och Jadon Sancho ökade på tio minuter senare. I slutminuterna gjorde Guerreiro sitt andra mål efter en bjudning från Atlético Madrid. Slutresultatet blev 4–0.

”Rasa ihop”

– Det är fart och fläkt från unga entusiaster som till och med får Diego Simeons försvarsmur att rasa ihop, säger Sportbladets krönikör Erik Niva i Viasats sändning.

Det är första gången någonsin som Diego Simeones Atlético Madrid förlorar med fyra måls marginal, enligt statistikbyrån OptaJose. Det nederlaget kom i hans 391:a lag.

Senast Atlético släppte in fyra mål var i La Liga mot Barcelona 2012.

Se fler höjdpunkter på Viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se