Kaxiga uttalandet: ”Vi är bättre än Clarkson”

Av: Felix Björklund

Publicerad:
1 av 3

Bilar

På söndag är det premiär för den omstöpta versionen av Top Gear med helt ny uppställning.

Och de är inte oroliga över att falla till korta.

– Den tidigare showen var briljant, vi kommer att vara bättre, säger programledaren Eddie Jordan.

Det brittiska motorprogrammet Top Gear är en institution.

Efter förnyelsen vid millennieskiftet seglade showen upp som världen största bilprogram och nu på söndag är det dags för ytterligare ett paradigmskifte.

Detta då det är första programmet utan den gamla programledartrion.

Så istället för Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May – kommer världen få stifta bekantskap med sju nya ansikten. Eller i varje fall sex nya ansikten och en vit racinghjällm

Kommer vara en överraskning

Bland de nya programledarna återfinns hollywoodstjärnan Matt LeBlanc, radioprofilen Chris Evans, racingdrottningen Sabine Schmitz, motorjournalisten Chris Harris, youtubprofilen Rory Reid samt F1-legendaren Eddie Jordan.

Och just den sistnämnda är inte orolig över att jämföras med den framgångsrika ”Clarkson-eran. Det rapporterar Mashable.

– Självklart vill vi slå de andra killarna. Ja, vi beundrar vad de gjorde, det är ingen fråga om det. Den tidigare showen var briljant. Men jag tror att det här kommer att vara en överraskning för er. När ni får se vad vi verkligen gjorde i Sydafrika och alla andra avsnitt, vi kommer att vara bättre, sa Jordan.

Omgjorda programdelar

Vidare sa den frispråkige Jordan att han tror att den nystöpta versionen av Top Gear kommer att attrahera en bredare publik, ett rätt kaxigt uttalande i och med att showen länge har varit nummer ett när det kommer till antal tittare.

När det gäller programpunkter så kommer det fortfarande vara en del kändisar med och stjärnkocken Gordon Ramsey samt skådespelaren Jesse Eisenberg är först ut. Men istället för att köra ”Star in a reasonably priced car” så kommer det vara ”Star in a Rallycross Car”

På söndag kommer det första avsnittet att sändas i Storbritannien och 31 maj är det nordisk premiär – först då kan vi se om Eddie Jordans uttalande stämmer.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN