Bada tillsammans – ni är fria att välja

Replik från Socialdemorkraterna om könssegregerade badhus

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Liberalerna kräver att vi ska vägra att låta kvinnor bada avskilt. De glömmer nämna att på Eriksdalsbadet finns tre bubbelpooler, så både kvinnor och män kan bada tillsammans – om de vill, skriver Emilia Bjuggren (S).
Liberalerna kräver att vi ska vägra att låta kvinnor bada avskilt. De glömmer nämna att på Eriksdalsbadet finns tre bubbelpooler, så både kvinnor och män kan bada tillsammans – om de vill, skriver Emilia Bjuggren (S).

DEBATT

REPLIK. Stockholms simhallar ska vara trygga. Om detta råder full politisk enighet. Det kan låta självklart, men tål att påminnas om när vissa höjer tonläget till en sådan nivå att verkligheten inte verkar spela roll. Det viktiga blir istället att ta politiska poänger. Senast Lotta Edholm och Gulan Avci.

Förra hösten ökade antalet sexuella ofredanden på framförallt Erikdalsbadet. Direkt dubblerades bemanningen på kvällar och helger, polisens närvaro utökades och en ansökan om fler kameror lämnades in.

Den säkerhetsgenomlysning som Edholm/Avci vill ska starta har redan pågått sedan januari. Minnet kanske är kort, eller så är viljan att ta politiska poänger större än förmågan att ärligt redovisa hur läget ser ut.

Liberalerna kräver att vi ska vägra att låta kvinnor bada avskilt. Lägligt nog glömmer debattörerna att nämna att det på Eriksdalsbadet finns tre bubbelpooler, så både kvinnor och män kan bada tillsammans om de vill. Många uppskattar att själva kunna få välja, och så länge det finns en efterfrågan av uppdelade pooler och möjligheter att bada ihop så kommer vi inte att förbjuda det. När Lotta Edholm styrde tillät hon kvinnor att bada enskilt på Liljeholmsbadet, vilket hon glömmer nämna.

Trygghetsarbetet behöver fortsätta stärkas. Vi går vidare med åtgärder för att ytterligare stärka bemanningen. I Liberalernas budgetsförslag skär man istället ner på idrotten med hela 13 miljoner kronor.

Arbetet med att öka tryggheten är något vi gärna gör tillsammans över blockgränserna. En bra start vore om alla intresserade partier åtminstone försökte ge en någorlunda sann bild av vad som görs idag. Då kan vi också konstruktiv gemensamt arbeta vidare.


Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd (S), Stockholm


Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE