Gör tjejers trygghet till politiskt slagträ

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Uppdaterad 2016-03-22 | Publicerad 2016-03-17

Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd (S), Stockholms stad

REPLIK. Lotta Edholm (L) går till attack mot idrottsförvaltningen i Stockholms stads förslag till etiska riktlinjer. Det är på gränsen till ohederligt av Edholm att försöka svartmåla stadens anställda och deras insatser för att öka tryggheten.

Det är för oss självklart att hot- och våldsbrott ska anmälas och aldrig accepteras – under några omständigheter. I riktlinjerna står det tydligt ”om det är fråga om allvarliga hot och direkta våldshandlingar mot medarbetare handlar det om lagbrott som naturligtvis ska polisanmälas”.

De etiska riktlinjerna, som är våra anställdas redskap i att skapa en bra arbetsmiljö, ska inte förväxlas med trygghetsöversynen som just nu pågår med anledning av ofredandena på Eriksdalsbadet.

Vi ska sätta stopp för dessa helt oacceptabla ofredanden av unga tjejer och kvinnor. Idrottsförvaltningen har vidtagit flera åtgärder för att lösa situationen som bland annat:

Tätare dialog med polisen som utökat sin närvaro.

Dubblerat den egna bemanningen på kvällar och helger.

Ansökt om utökad kameraövervakning hos Länsstyrelsen.

Utreder möjligheterna av effektivare portning portning/avvisning av dem som inte följer reglerna.

Avslutningsvis vill jag påpeka att unga tjejers trygghet inte får bli ett politiskt slagträ i debatten. Det finns en bred politisk samsyn om att alla ska kunna känna sig trygga på våra badhus och i vardagen.

För att verkligen få ett slut på ofredandena vore det bättre att oppositionen deltar i arbetet för ett tryggare idrottsliv på ett konstruktivt sätt, istället för att försöka plocka politiska poänger.

Emilia Bjuggren

Idrottsborgarråd (S)

Stockholms stad

Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Följ ämnen i artikeln