Oseriöst att stänga Bromma i förtid

Slutreplik från M-politiker om flygets framtid

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi vill se beslut och investeringar för utbyggnad av Arlanda innan Brommas framtid avgörs. Under tiden följer vi med spänning elflygets utveckling för snabba, tysta och utsläppsfria inrikestransporter från Bromma flygplats, skriver fem M-politiker.
Foto: TT
Vi vill se beslut och investeringar för utbyggnad av Arlanda innan Brommas framtid avgörs. Under tiden följer vi med spänning elflygets utveckling för snabba, tysta och utsläppsfria inrikestransporter från Bromma flygplats, skriver fem M-politiker.

DEBATT

SLUTREPLIK. Det är tydligt att Socialdemokraterna verkar tro att framtiden för både Bromma och Arlanda flygplats endast berör Stockholm.

Det är precis tvärtom – flygplatsernas framtid påverkar Stockholm, men minst lika mycket påverkar flygplatserna förutsättningarna för att hela landet ska leva.

Flyget är viktigt för att människor och varor ska kunna transporteras, för jobben och tillväxten. Det är viktigt för alla delar av Sverige och för Sveriges ställning och tillväxt i en internationell kontext.

Vi måste fatta ansvarsfulla och långsiktiga beslut om flygets framtid. Arlanda behöver utvecklas, men det är dessvärre långa processer innan en utbyggnad kan vara färdig. Just nu finns det inte ens ett beslut om utbyggnad, än mindre är spaden satt i marken.

Det är därför oseriöst att Socialdemokraterna försöker stänga ner Bromma i förtid. Det skulle innebära en uppenbar risk att Stockholm och Sverige står utan möjlighet att erbjuda viktiga transporter. 

Att avveckla Bromma flygplats har varit en socialdemokratisk hjärtefråga i minst 30 år. Nu försöker de använda Coronapandemins påverkan på flyget till att driva igenom en snabbavveckling. Som vanligt vill de backa in i framtiden, utan tankar på miljö och klimat eller företagandets villkor i hela landet.

Vi vill se handling, beslut och investeringar för utbyggnad av Arlanda innan Brommas framtid avgörs. Under tiden följer vi med spänning elflygets utveckling och om det ger nya förutsättningar för snabba, tysta och utsläppsfria inrikestransporter från Bromma flygplats.


Anders Ågren, kommunalråd Umeå (M)
Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande Växjö (M)
Irene Svenonius, gruppledare och regionråd Region Stockholm (M)
Jesper Skalberg Karlsson, regionråd Region Gotland (M)
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande Helsingborg (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE