Hemliga sms avslöjar Meghans relation till familjen

Prins Harry och Meghans privata samtal visas upp i rätten

Flera privata sms som Meghan och prins Harry skickat till Thomas Markle har blivit offentliga.
Nu avslöjas sanningen om Meghans infekterade relation till sin pappa.
”Om du älskar Meghan så ringer du mig” skriver prinsen till sin svärfar.

I dag hålls en första förhandling mellan Meghan Markle och Associated Newspapers med tidningen Mail on Sunday i spetsen. Meghan och Harry har stämt företaget för intrång i privatlivet efter att Mail on Sunday publicerat ett privat brev som Meghan skickade till sin pappa efter bröllopet den 19 maj 2018.

I samband med rättsprocessen har flera juridiska dokument blivit offentliga. De avslöjar Meghans komplicerade relation till sin pappa.

I dokumenten kan man läsa privata sms som Meghan och prins Harry skickade till Thomas Markle strax före bröllopet. Meddelandena visar att Meghan inte alls portade sin pappa från bröllopet, vilket brittiska tidningar har påstått.

Hemliga SMS avslöjar Meghan och Harrys relation till Thomas Markle. Meddelanden blev offentliga genom den rättsprocess som pågår mellan paret och tidningen Mail on Sunday.
Hemliga SMS avslöjar Meghan och Harrys relation till Thomas Markle. Meddelanden blev offentliga genom den rättsprocess som pågår mellan paret och tidningen Mail on Sunday.

”Det kommer slå tillbaka”

Den 14 maj skrev prins Harry till Thomas Markle.

  • ”Tom, det är Harry igen! Jag måste verkligen få prata med dig.”
  • ”Du behöver inte be om ursäkt, vi förstår omständigheterna, men att gå ut offentligt kommer bara att göra saken värre”.
  • ”Om du älskar Meg och vill ställa saker till rätt, snälla ring mig, det finns två alternativ som inte involverar att du pratar med medierna vilket förresten orsakade hela den här situationen. Så snälla ring mig så att jag kan förklara. Meg och jag är inte arga, vi behöver bara prata med dig. Tack”.
  • ”Att prata med pressen KOMMER ATT slå tillbaka, lita på mig Tom. Det är bara vi som kan hjälpa dig, vilket vi försökt från dag 1”.

Thomas Markle svarade inte på något av de här sms:en eller telefonsamtalen. Istället gjorde han ett publikt uttalande på sajten TMZ att han lagts in på sjukhus på grund av en hjärtattack. Det var via den sajten som Meghan fick reda på att hennes pappa mådde dåligt.

I ett meddelande den 15 maj skriver Meghan:

  • ”Jag har försökt nå dig hela helgen men du svarar inte på våra telefonsamtal eller textmeddelanden. Väldigt orolig över din hälsa och säkerhet och har gjort allt för att skydda dig men vet inte vad mer vi kan göra om du inte svarar”.

Konflikten mellan Meghan och hennes pappa har att göra med Thomas Markles många utspel i brittisk press. Han har bland annat fått betalt för arrangerade paparazzibilder och uttalat sig kritiskt mot sin dotter och hennes man.

Ville försvara sig själv

Det känslofyllda privata brevet som Mail on Sunday publicerade ledde fram till att kontakten mellan Meghan och hennes pappa bröts.

Thomas Markle har förklarat sitt agerande med att han kände sig pressad att ge brevet vidare till Mail on Sunday efter att fem anonyma vänner till Meghan låtit sig intervjuas i People. Vännerna var väldigt kritiska till Thomas Markle och berättade om Meghans trasiga relation till sin pappa.

– Jag avslöjade bara delar av brevet eftersom vissa delar av det var så smärtsamma. Jag tyckte inte att brevet kändes kärleksfullt, jag tyckte att det var sårande, har Thomas Markle sagt i en intervju.

Thomas Markle har erbjudit sig att vittna mot sin dotter i den pågående förhandlingen med Mail on Sunday.

Meghan och Harry stämde Mail on Sunday för att ha publicerat ett brev som Meghan skickade till sin pappa efter bröllopet 2018.
Meghan och Harry stämde Mail on Sunday för att ha publicerat ett brev som Meghan skickade till sin pappa efter bröllopet 2018.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny


PODD Nya avslöjanden om Harry & Meghan

Hemliga sms avslöjar sanningen om Harry och Meghan som trappar upp kriget mot media. En kunglighet som aldrig uttalar sig i media är drottning Elizabeth som varit regerande drottning i 68 år. Vi pratar om hennes väg till tronen. 

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE