Prins Charles har coronaviruset

För ett par veckor sedan träffades prins Charles och furst Albert.

Nu är båda smittade med coronaviruset.

Och även drottning Elizabeth, 93, kan vara i farozonen.

Den tionde mars satt prins Charles mittemot furst Albert av Monaco vid ett event i London. Fursten testade positivt för corona för sex dagar sedan.

Och i måndags testade den 71-årige brittiske tronföljaren positivt för corona.

– Han har haft milda symtom, men mår annars bra och har jobbat hemifrån de senaste dagarna, som vanligt, säger en talesperson för det brittiska kungahuset i ett uttalande.

Prins Charles fru Camilla, hertiginnan av Cornwall, har också testats, men hon verkar inte ha coronaviruset. Paret är nu isolerat i slottet Balmoral väster om Aberdeen i östra Skottland.

Den brittiska kungafamiljen finns i dag utspridd på flera olika platser. Prins William och hans Kate befinner sig på Anmer Hall i Norfolk och prins Harry och Meghan är i Kanada. Drottningen och prins Philip befinner sig på Windsor castle.

Prins Charles träffade drottning Elizabeth och prins Philip, 98, så sent som den tolfte mars, vilket betyder att de kan vara i riskzonen för att få smittan. Folkhälsomyndigheten räknar med att inkubationstiden fortfarande är 2–14 dagar.
Nu håller det rojalistiska Storbritannien andan och hoppas att det åldrande paret klarar sig undan smittan.

Så gör svenska kungligheter

19 mars gick hovet i Monaco ut med att furst Albert, 62, smittats med coronaviruset. Han uppges dock må bra och jobbar hemifrån. Även Karl von Habsburg, 59, Österrikes ärkehertig, är i coronakarantän.
Drygt 400 har hittills dött i covid-19 och över 8 000 smittade i Storbritannien, enligt de senaste siffrorna.
Det svenska kungaparet har lämnat Drottningholm och bor tills vidare på Stenhammars slott utanför sörmländska Flen. Kontakten med barn och barnbarn sköter de via dator och telefon.
Kung Carl XVI Gustaf, 73, tillhör riskgruppen, liksom drottning Silvia, 75.
– Alla är friska och de är inte i karantän. Hovet följer myndigheternas riktlinjer och för att minimera risken för smitta arbetar de hemifrån, säger hovets informationschef Margareta Thoregren till SVT.

Prins Charles testades i måndags av den allmänna vården i Aberdeenshire och på tisdagen kom resultatet.
Prins Charles testades i måndags av den allmänna vården i Aberdeenshire och på tisdagen kom resultatet.
Prins Charles på besök i Stockholm 2012.
Prins Charles på besök i Stockholm 2012.

PODD Prinsessan Hayas flykt från sin make - emiren av Dubai

I veckans avsnitt av Kungligt med Jenny och Sara pratar vi om prinsessan Hayas flykt från sin make, emiren av Dubai. Vi pratar också om Prins Harry och Meghan Markles sista kungliga framträdande.

Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE