Så enkelt spar du tusenlappar i januari

Av: Christina Nordh

Publicerad:
Uppdaterad:

Trött på att städa förråd och sälja gammalt skräp?
Det går att tjäna pengar på annat vis – fråga superspararen Petra Stentagg:
– Jag tycker att januari är den månad man ska handla mest, eftersom allt är mycket billigare då.

Fattiga januari är över oss och i nästa vecka går vi in i de tuffa oxveckorna – som varar till fettisdagen.
Du tycker kanske det är trögt efter den dyra julen och nyåret, men för en som är expert på att leva snålt är det här inget större problem.
– Jag lever inte snålt, det är precis tvärtom. Sedan jag började med gratisgrejer har jag verkligen börjat lyxa, jag åkte ju aldrig till Dubai innan jag började med gratisgrejer. Jag lyxar mer nu, säger Petra Stentagg.
– Jag har ju tyckt att det har varit roligt att få ut så mycket som möjligt av pengarna och kunna göra roliga saker. Jag började titta på vad man kunde få gratis, man hittar man ju mer och mer. När barnen var små kunde vi ju åka till Astrid Lindgrens värld, Liseberg och Kolmården gratis. Hade man varit en vanlig familj som betalade, skulle man fått välja ett av de där ställena. Man har inte råd att åka till alla. Jag insåg att om man bara tittade så kan man göra mycket mer.

Det gäller att vara uppmärksam på extraerbjudanden, till exempel passar hon på att köpa ”två – betala för en”. Den som blir över säljer hon på auktionssajten Tradera.
– Just nu, under januari, får man lägga upp annonser gratis.
Ska du handla på nätet rekommenderar Petra Stentagg att du gör det genom återbäringssidor som till exempel Refunder, Bonusway eller Cashbackshopping.
– De ger bort pengar varje gång vi handlar någonting, nu är det dags att casha ut dem. Det handlar om ganska mycket pengar som ligger där och skramlar.
Hon tipsar också om flygbolag som har egna Visa-kort utan någon årsavgift. Varje gång du handlar får du poäng på kortet.
– Det är pengar du kan använda till flygresor och hotell. Så handlar du allt – bensin och mat och vad du nu behöver – får du samtidigt din semester betald, säger Petra.

EXPERTEN: GRATISGREJER GÖR JANUARI LYXIGT

1. Se till att få något tillbaka
När du handlar, se till att du handlar med ett kort som ger dig någonting tillbaka, där du får någon typ av ersättning. Det är mitt huvudtips.

2. Gör undersökningar på nätet
Bra sätt att få pengar snabbt. Gör undersökningar och marknadsundersökningar och få in pengar på det. Man får löjligt lite, från tre till 25 kronor per undersökning, men sitter man och grejar med det samtidigt som man tittar på tv kan man dra in ett par hundra kronor ganska snabbt. Man anmäler sig till olika paneler och de samlas i en opinionsapp. Sen kan man sitta där och göra sina undersökningar och begära ut presentkort eller rena pengar på sitt bankkonto.

3. Återbäringssajter
Nu ska vi gå igenom återbäringssajterna och casha ut våra pengar. Det är mer än man tror. Till exempel refunder, bonusway och cashbackshopping och alla de som ger bort pengar varje gång vi handlar. Många använder sajterna när de handlar på nätet. Om du ska handla kläder på nätet går du in via din återbäringssida till företaget – och så registreras köpet på återbäringssajten. Man kan också göra uppdrag utan att behöva handla först och lätt få ihop en tusenlapp genom att klicka runt.

4. Billiga kassen
En livsmedelsjätte har precis lanserat en billig matkasse med färdigkomponerade maträtter, det är naturligtvis lägligt nu i januari. Det är ett smart sätt att slippa gå i affären och bli sugen på att köpa en massa annat – och så har du veckans mat klar. Den kostar 399 kronor och så får man 100 kronor i rabatt för första kassen. Så mat för fyra personer kostar 299 kronor kronor. Använder man sin återbäring på 100 kronor så är man nere på 199 kronor för matkassen.

5. Sälj utan avgift på nätet
Tradera är ett bra sätt att få in snabba pengar. Det finns gratis annonser nu att lägga in. Säljer du via swish så har du ju pengarna på stört. Det är mycket gratisgrejer jag säljer. Du vet ”köp en och få fler"-grejer.

Publicerad:

LÄS VIDARE