Rekordförsäljning när etta såldes för tre miljoner

Av: 

Erik Melin

Umeå

Försäljningsrekordet för bostadsrätter i Umeå har rykt all världens väg.

En etta har nyligen sålts för 2 957 000 kronor.

– Det är en väldigt modern och högklassig lägenhet. Läget är unikt, säger mäklaren Nina Lundström.

Den nya rekord-ettan ligger på Kungsgatan i Umeå, uppe på taket på Utopia-gallerian. Mäklaren Nina Lundström hävdar att lägenheten är unik då den ligger i ett toppenläge, samtidigt som man kan åka hiss direkt från gallerian upp till bostadsrättföreningen, beskriver hon för Västerbottens-kuriren.

Nina Lundström har haft hand om försäljningen och menar också att själva lägenheten är i toppklass.

– Det är en väldigt modern och högklassig lägenhet, med riktigt fina materialval. Läget är unikt, mitt i stan och ovanpå en galleria.

Ettan i Umeå såldes nyligen för knappa tre miljoner kronor.
Nina Lundström, Mäklarcity Umeå

Tre budgivare försökte komma åt lägenheten, men i slutändan var det bara två kvar som var med och budade. Utgångspriset låg på 2,5 miljoner kronor.

– Budgivningen tuffade på direkt efter visning och totalt tre budade på lägenheten. Två stycken spekulanter tryckte på slutet upp priset till den här prisnivån, säger Nina Lundström.

En ny prisplatå

Bredvid rekordlägenheten ligger en tidigare rekordinnehavare. För ett drygt år sedan såldes enrummaren då för 2,4 miljoner kronor och ett kvadratmeterpris på 72 000 kronor.

Den nya rekordförsäljningen på knappt tre miljoner ger ett kvadratmeterpris på 86 971 kronor. Nina Lundström tror att prisnivån som försäljningen satt kan hålla i sig.

– Vi tror att det här kommer vara en ny platå för priserna framåt, vi tror att det kanske planar ut lite här. Vi hoppas såklart att det håller i sig i stället för att sjunka, men förväntar oss inte samma starka prisökning som senaste året.

Två budgivare tampades om lägenheten och tryckte upp priset.
”Vi tror att det här kommer vara en ny platå för priserna framåt”‚ säger mäklaren Nina Lundström.

Många blir förvånade

Bakom den starka prisutvecklingen ser Nina Lundström bland annat många hemvändare som en fatkor.

– Vi har en rätt stark prisutveckling i Umeå. Det är många hemvändare från södra Sverige samt många som flyttar hit för jobb på NUS (Norrlands universitetssjukhus, red.anm), Universitetet och våra industrier här uppe.

– En del tror att det ska vara billigt här men många blir förvånande över den starka köpkraften och de tuffa budgivningarna – precis som i andra större städer i landet. Centrum är centrum i alla städer, vill man bo centralt får man betala för det, säger Nina Lundström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Betalar du mer än grannen för ditt bolån? Jämför här!

Storbanken förutspår fallande bopriser: ”En perfekt storm”

ÄMNEN I ARTIKELN

Umeå

Bostadsmarknad