Pär Lernström om vem som är elakast i ”Idol”-juryn

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Magnus Sandberg
Pär Lernström.

”Idol”-juryn rör varje år upp känslor hos tittarna – och även hos programledaren Pär Lernström.

– Då kan man känna, va fan, det där var onödigt, säger programledaren.

Idol” är tillbaka och nya oslipade diamanter ska slipas till att bli nästa stora svenska popstjärna.

För Pär Lernström blir det sjunde året som han leder programmet. Årets säsong bjuder inte på några större nyheter vad gäller formatet. Men däremot tror han det kan bli en ny sorts deltagare som tittarna får lära känna, jämfört med förra året då många var etablerade.

– Då var många trygga och erfarna. Chris Kläfford, till exempel. Kritiken vi fick var att han var färdig när han kom in. Och då kan det ju vara spännande om det ett år som detta blir en effekt att det studsar åt andra hållet. Jag ska inte säga för mycket, men vi kan hamna åt ett annorlunda håll, tror jag, säger Pär Lernström inför måndagens premiär.

Lernström om juryn: ”Mer balanserad än tidigare”

En sak tittarna kommer att känna igen i år är den fyra namn starka juryn, bestående av Anders Bagge, Nikki Amini, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Pär Lernström hyllar juryn.

– Jag tycker den är mer balanserad än vissa tidigare konstellationer har varit. Det tror jag beror på att de har en självsäkerhet i det de gör, säger han och tillägger snabbt.

– I många fall. De är excentriska härliga människor som jobbar långa dagar även de, så det kan givetvis bli som för en själv, att det fallerar ibland. 

Som programledare tar han ofta deltagarnas sida om kritiken från juryn blir för hård.

– Jag kan väl känna ibland att det här var en ovanligt hård sågning och kanske omotiverad och baserad mer på att du i juryn var trött, än att det var så dåligt. Då kan man känna, va fan, det där var onödigt.

”Nikki är överlägset tydligast”

Så vem är ”elakast” i juryn? Många är nervösa för att träffa Kishti Tomita, berättar Pär Lernström.

– Men jag vet inte om hon riktigt sa ett enda elakt ord under hela förra säsongen. Hon är himla snäll, skrattar Pär Lernström.

I stället lyfter han fram en annan jurymedlem.

– Det som är roligt med Nikki är att hon är den som skrattar mest när man umgås med henne. Hon är den roliga och den som garvar hela tiden. Men hon har en stringens som kan uppfattas som ganska hård. Jag tror att det är viktigt att den komponenten finns med, säger Pär Lernström.

Han fortsätter:

– Nikki är väl den som är överlägset tydligast, säger programledaen diplomatiskt.

”Idol” har premiär i kväll, klockan 20:00 på TV4 och TV4 play.

Publicerad:

LÄS VIDARE