Helen Alfredsson fick lämna ”Mästarnas mästare” efter duellrysare

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
1 av 3 | Foto: SVT
Helen Alfredsson fick lämna tävlingen.

Efter en riktig rysare i nattduellen blev Helen Alfredsson tvungen att lämna ”Mästarnas mästare”.

Men ett missförstånd gjorde att det först såg ut som om Jonas Björkman förlorade.

– Han blev väldigt glad och jag blev besviken, från att ha varit tvärt om, säger Helen Alfredsson.

Golfproffset Helen Alfredsson, 52, tog hem vinsten i kvällens första tävling i ”Mästarnas mästare”, men under sista grenen, ”hinderbanan”, höll inte armstyrkan. Hon klarade inte av att ta sig upp i repet, och blev tvungen att se sig både omkörd och besegrad.

– Jag hade inga problem att dyka, jag hade inga problem att simma under vatten, men det var den där jävla linan, säger Helen Alfredsson och skrattar.

Helens misslyckande blev kostsamt, och hon fick stå i nattduellen mot tennisspelaren Jonas Björkman, där de tävlade i armborst. Det blev en riktig rysare där Jonas missade tavlan med sitt första skott och Helen träffade väldigt nära mitten. Då kändes segern nästan given. Men så blev det inte. Jonas tog ikapp, och det blev tillslut Helen som fick lämna ”Mästarnas mästare”.

Tänkte du att du skulle ta hem det när Jonas missade sin första?

– Ja, så tänkte jag ju. Det som var så festligt var att så som skuggan låg efter den sista pilen så trodde både Jonas och jag att det var han som fick lämna. Men nu blev det ju inte så, säger hon.

De blev båda två förvånade när programledaren Micke Leijnegard gratulerade Jonas Björkman till vinsten.

– Vi tittade på varandra och sa ”okej då”. Han blev väldigt glad och jag blev besviken, från att ha varit tvärt om.

Hur kändes det att få lämna?

– Det kändes jätte jättetråkigt. Man är ju en tävlingsmänniska i ur och skur, så är det bara. Jag visste ju att jag hade åldern emot mot mig också, säger hon.

Men någon bitterhet fanns det inte i förlusten. De kramade om varandra innan Jonas Björkman återvände till huset för att möta upp de andra semifinalisterna Anders Svensson och Richard Richardsson.

– Det som verkligen var så fantastiskt var att få uppleva den glädjen och den tävlingsinstinkten. Och de där skratten, som jag som individuell spelare inte får uppleva på samma sätt som lagspelarna gör. Men det var verkligen ett minne för livet, och vi håller fortfarande kontakten, säger Helen Alfredsson.

”Mästarnas mästare” sänds i SVT1 på söndagar kl 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE