43-åring fälld för mordet på Ashton Kutchers flickvän

Skådespelaren vittnade i rättegången

Publicerad:

NÖJE

Ashton Kutchers dejt Ashley Ellerin hittades mördad i sitt hem 2001.

Nu har 43-årige Michael Gargiulo fällts för både det mordet och ett till.

Ashley Ellerin, som var en nära vän till filmstjärnan Ashton Kutcher, 41, blev mördad. I en domstol i Los Angeles dömdes Michael Gargiulo, 43, på torsdagen för dådet och för ytterligare ett mord.

Påföljden meddelas först på tisdag och innan dess ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Förutom mordet på Kutchers vän har polisen lyckats koppla Michael Gargiulos dna till två andra mord. De misstänker dock att det rör sig om många fler.

1 av 4 | Foto: Al Seib / TT NYHETSBYRÅN
Michael Gargiulo (till vänster) och hans advokat Daniel Nardoni tar emot den fällande domen i en domstol i Los Angeles på torsdagen.

Tiden för mordet

Under 2001, samma natt mordet på Ashley Ellerin ägde rum, skulle hon ha varit filmstjärnans dejt på en efterfest, men dök aldrig upp. Dagen efter hittades hon död i sin lägenhet.

Kutcher blev kallad som vittne till rättegången, där han berättade att han var utanför hennes hus för att hämta upp henne. Han knackade på dörren, men fick inget svar. Sen när han kollade in genom fönstret såg han, vad han trodde var rött vin spillt på golvet, och stack från platsen.

– Jag knackade igen. Och igen. Inget svar. Då trodde jag att hon redan lämnat huset och att hon var ledsen eftersom jag var sen, sa han i sitt vittnesmål enligt LA Times.

Kutcher drabbades av panik när han insåg att hans fingeravtryck fanns hemma hos sin mördade vän. Han fick dock dra en lättnadens suck när han fick beskedet att han inte var misstänkt för mordet.

Publicerad:

LÄS VIDARE