Mejla

Per Bjurman

Vaughn - både true gentleman & skådis

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Det är svårt att inte gilla den Vince Vaughn som häromkvällen tog en nota för 20 personer han ­råkade träffa på bättre krog hemma i Chicago.

Men snart får vi tydligen lära oss uppskatta honom som seriös skådis också.

Andra säsongen av ”True detective” kommer enligt Nic Pizzolatto, geniet bakom serien, att göra för Vaughn vad den första gjorde för Matthew McConaughey.

Det var när han i tisdags - för att fira att hans Blackhawks spelar Stanley Cup-final - åt middag på flotta stekhuset Chicago Cut som Vince Vaughn bestämde sig för att visa hur gästfrihet á la ljuvliga Windy City ser ut.

Vid bordet intill satt nämligen 20 personer tillhörande Tampa Bay Lightnings klubbledning och ­visserligen råkar det vara ­Hawks bittra fiende i den ultimata hockey­duellen, men det spelade ingen roll.

Inte heller gjorde det någon skillnad att Lightning-coachen Jon Cooper, som han tydligen känner sedan tidigare, protesterade vilt.

Vaughn tog notan för hela ­sällskapet - och på ställen som ­Chicago Cut äter, och dricker, 20 personer näppeligen för under 30 000 kronor.

- Det här är Chicago, min stad. Så behandlar vi gäster här, gjorde han klart.

Det är förstås lätt vara så givmild med de inkomster man har som Hollywood-stjärna, men ­ändå.

Jag tycker det säger nåt om Vince Vaughn.

Han ger verkligen ett varmt, generöst och sympatiskt intryck.

Däremot går det inte riktigt att påstå att herr good guy brukar imponera som skådespelare.

Genombrottet i ”Swingers” var ju förstklassigt, men sedan dess har han mest gjort breda kome­dier - den ena fånigare än den ­andra.

Desto mer häpnadsväckande kändes därför nyheten att han hade förärats en av huvudrollerna i andra säsongen av hyllade ”True detective” - i vilken både miljö och samtliga karaktärer helt unikt byts ut; bara kriminalkommissarietemat och det suggestivt diaboliska till­talet består.

Men seriens hetlevrade snille till kreatör, Nic Pizzolatto, hävdar att rollen som Frank Semyon i andra ­säsongen kommer göra för Vaughn vad rollen som Rust Cohle i den första gjorde för Matthew McConaughey.

- Jag kände direkt att jag kunde visa folk en Vince Vaughn de inte sett förut, en Vince Vaughn de alltid ­velat ha utan att veta om det, säger han i en färsk Vanity Fair-intervju.

Nästa söndag, när ”True detective” har premiär på HBO, får vi veta.

Stämmer är det det nästan så jag vill bjuda Vaughn på en middag ...

1 av 3

Orsaker till extas

Entourage (film)

Kritiken är orättvis, detta är bästa­ ­tv-serien på film ­sedan ... ja, när?

Kacey Musgraves - Family is family (singel)

En av Nashvilles tuffaste bönor i ny charmig liten provokation.

Tavern on Rush (Chicago-krog)

På samma sätt som Craig’s i Los Angeles en scen i ­lika hög grad som restaurang. Missa ­inte!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN