Familjen Billgren blir nästa dokusåpa

Sju år efter skilsmässan: Nu gör Ernst och Helene Billgren tv-serie tillsammans med dottern Elsa

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Konstnärsfamiljen Billgren hamnar i centrum när SVT får sin egen kändissåpa.

”Äkta Billgrens” följer före detta paret Ernst och Helene och dottern Elsa.

– Jag tror att de tyckte att det var spännande med ett klassiskt realityformat men med en familj som är lite mer… svår, en familj med esteter, säger Elsa och skrattar.

Efter ”Wahlgrens värld”, ”Parneviks” och ”Hyséns”, nu kommer SVT:s egen realityserie med en kändisfamilj i centrum.

”Äkta Billgrens” har premiär under första halvan av 2020 och följer det före detta paret Ernst Billgren, 61, Helene Billgren, 67, och dottern Elsa Billgren, 33.

– Jag tror att de tyckte att det var spännande med ett klassiskt realityformat men med en familj som är lite mer… svår, en familj med esteter, säger Elsa och skrattar.

Umgåtts mer

Det var hon som först blev kontaktad av produktionsbolaget och som sedan fått övertyga sina föräldrar.

– Jag var mest på tror jag. Inte för att jag ville göra tv, men för att jag så himla gärna ville hänga med mamma och pappa. Och det var nog det som gjorde att de tyckte att det här skulle bli kul, säger hon.

Har det blivit så, att ni umgåtts mer än ni skulle göra annars?

– Absolut, vi har varit och drejat tillsammans, det skulle aldrig hända. Det är ju härligt att man får mysiga familjedagar även i vuxen ålder. Vi är ju tre människor som jobbar väldigt väldigt mycket, så att få tid för att verkligen hänga är härligt.

1 av 4 | Foto: Alma Vestlund
Familjen Billgren.

”Går varandra på nerverna”

Reality handlar ju mycket om personliga relationer, håller ni sams i familjen eller blir ni osams?

– Vi är ingen bråkig familj, men det är stora personligheter. Vi är starka karaktärer som alltid har vår egen agenda. Det är som det är i en familj, man gör det bästa man kan och så har man kul under tiden och så kanske man går varandra lite på nerverna, säger Elsa.

Hon är programledaren och bloggaren som 2019 blev utsedd till årets influencer på Elle-galan. Mamma Helene har varit konstnär sedan slutet av 80-talet och har också designat kostymer för teater och opera och pappa Ernst är en av Sveriges mest kända konstnärer som också bland annat är författare och regissör.

Skilde sig 2012

Ernst och Helena skilde sig 2012 efter 30 år som gifta och sedan 2014 är Ernst omgift med Julia Billgren, 36. Men Elsa har inte behövt ta rollen som den medlande dottern under inspelningen av ”Äkta Billgrens”.

– Nej, det är inte ett program som handlar om privata relationer på det sättet. Det är om vår familj, vi är vuxna människor med våra egna familjer, men vi hör också ihop. Min pappa är ju morfar nu, det är nya tider, säger hon.

– Det är mamma och pappa som är de coola, de går tre steg framför i solbrillor och jag springer efter och är så glad att jag får vara med dem.

Publicerad:

LÄS VIDARE