Batman-stjärnan bekräftar: hade cancersjukdom

Val Kilmer: Håller på att återhämta mig

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Vince Flores/IBL
Val Kilmer.

NÖJE

Han har länge förnekat det.

Men nu medger Val Kilmer för första gången att han har varit sjuk i cancer, skriver People.

– Jag återhämtade mig från cancer, säger skådespelaren till tidningen.

Fansen har länge debatterat om ”Batman”-skådespelarens hälsotillstånd.

Allt kulminerade när vännen Michael Douglas hävdade att Val Kilmer led av allvarlig strupcancer och att prognosen inte såg ljus ut.

Val Kilmer slog dock då tillbaka i ett Facebookinlägg, där han bland annat uppgav att Michael Douglas var felinformerad.

”Sista jag pratade med honom var nästan två år sedan, när jag bad honom om tips på en specialist för att få en diagnos på min knöl i halsen”, skrev han.

Men nu medger Val Kilmer att han faktiskt har varit sjuk i muncancer, samt att han håller på att återhämta sig från sjukdomen.

Återhämtade sig från muncancer

Han deltog i en utfrågning på ett forum på nätet, ett slags Q&A, där fansen fick chansen att ställa sin frågor till skådespelaren.

– För en tid sedan hävdade Michael Douglas att du har cancer. Vad var historien bakom det?, frågade ett fan, varpå Val Kilmer svarade:

– Han försökte troligen bara hjälpa mig, för pressen undrade var jag höll hus nu för tiden. Och jag höll på att återhämta mig från cancer, men min tunga är fortfarande svullen även om den läker hela tiden, svarade Kilmer.

Michael Douglas drabbades själv av sjukdomen, men tillfrisknade 2013.

Val Kilmers svullna tunga påverkar dock talet, vilket han tror kan vara en orsak till att så många har oroat sig för hans hälsa.

– Eftersom jag inte låter som mitt vanliga val så kanske folk tror att jag ännu är lite under isen, säger han i utfrågningen, skriver People.

Publicerad:

LÄS VIDARE