Rod Stewart: ”Jag har mer pengar än jag kan göra av med”

Rockräven om lyxlivet, hälsan och Mick Jaggers sjukdom

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Drew Gurian / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Rod Stewart.

NÖJE

Legendaren Rod Stewart, 74, är på väg till Sverige för en spelning i maj.

Nu avslöjar han vad som driver honom att fortsätta turnera.

– Jag älskar verkligen mitt jobb. Det är ren kärlek och har inget med pengar att göra, säger stjärnan till Nöjesbladet.

Ständigt aktuelle Rod Stewart kommer till Sverige för en spelning i Globen den 16 maj och stjärnan ser fram emot Stockholmsbesöket.

– Det är en favoritstad och jag har varit där mycket genom åren. Det är alltid trevligt och det är väldigt vackert. Jag har ju varit ihop med en svensk tjej som du säkert vet (Britt Ekland, reds anm) även om det var 300 år sedan. Vi är inte bästisar idag kanske, men vi var ett snyggt par. Det kan man inte ta ifrån henne, säger han till Nöjesbladet.

Stjärnan vet inte för vilken gång i ordningen han nu ger sig ut på turné men menar samtidigt att det är lusten och inte pengarna som driver honom.

– Jag älskar verkligen mitt jobb. Det är ren kärlek och har inget med pengar att göra. Jag har mer pengar än jag kan göra av med. Samtidigt kan jag inte göra jobbet gratis för priset jag betalar är ändå att jag är borta från min familj. Men jag är född att sjunga. Det är mitt liv, säger han.

Tränar med PT

Är turnélivet ensamt?

– Ja, ibland. Men jag ska inte klaga. Ibland får jag sällskap av min fru på resorna och turnerar jag i Europa så är jag max två timmars flyg hemifrån och kan sova hemma om jag vill.

Han närmar sig 75 år men känner sig snarare som 50.

– Ja, eller kanske inte 50? Säg 55, inte en dag äldre, säger han lite skämtsamt.

– Jag känner mig i alla fall inte gammal. Och jag försöker hålla mig i form. Jag har spelat mycket fotboll i mitt liv fast mitt högra knä är helt slut nu så det går inte längre. Men jag har en pt som jag tränar med minst tre gånger i veckan. Det blir mycket rodd och så simmar jag mycket.

Hur ser du på åldrandet?

– Egentligen tänker jag inte så mycket på det för det finns inget jag kan göra för att stoppa det. Det sker med oss alla förr eller senare. Det är bara acceptera det och njuta av tiden man har. Jag försöker vakna varje morgon med ett leende, det sätter tonen på hela dagen.

Skickade hälsning till Jagger

Han menar dock på att det inte går att blunda för det helt. Hans kära vän och kollega Mick Jagger, 75, tvingades ställa in Rolling Stones planerade turné och genomgick en hjärtoperation så sent som förra veckan.

– Jag känner verkligen med Mick och har tänkt mycket på honom senaste veckan. Jag har har också skickat hälsningar om ett snabbt tillfrisknande till honom. Han är precis som jag och håller sig i form, men man vet aldrig vad som händer. Man måste vara ödmjuk inför livet.

Vad kan publiken förvänta sig av din show i Stockholm i maj?

– Det är två timmar makalös show. Jag har sex stycken otroligt talangfulla och vackra tjejer i bandet och jag kommer spela alla låtar som publiken vill höra. De vill ju höra alla låtarna som har gjort mig känd, alla hits från de senaste 40 åren. Det blir full fart från början till slut.

Något speciellt förutom din show som du ser fram emot att göra när du är i Stockholm?

– Om jag får lite tid över så vill jag gärna hyra en båt och ta en tur ut i skärgården.

Publicerad:

LÄS VIDARE