Catarina tar revansch i ”Sveriges mästerkock”

Av: Julija Sidner

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TV4
Sugen på revansch!

NÖJE

Hon kom inte med i ”Sveriges mästerkock” 2015.

Nu kammade Catarina König hem segern i första tävlingen.

– Det är stolthet, säger hon.

Catarina König, 31, snubblade på mållinjen under sin audition till ”Sveriges mästerkock” 2015. Nu har butiksägaren från Uppsala tagit revansch och är en av de tolv deltagarna.

I kvällens avsnitt av ”Sveriges mästerkock” briljerade Köning i den första utmaningen. Hon kammade hem vinsten och var bäst av deltagarna.

– Förra året var du inte redo, nu är du mer än redo, sa jurymedlemmen Marcus Aujalay efter att smakat Catarinas vinnar rätt.

– Det var riktigt kul, kul att dem gillade min mat. Det kändes tryggt, lite som en pepp i ryggen, det jag gör det är bra, säger en euforisk Catarina.

”Det bästa hittills”

Jurymedlemmen Mischa Billing smakade också på maten, men lät Catarina vänta på reaktionen.

– Jadu, Catarina. För mig så är det här det bästa jag har smakat hittills, sa Billing, med långa pauser mellan orden.

Catarina kvävde en svordom som respons och hennes ögon fylldes med tårar.

– Jag hann tänka: nej, är det bra? Eller? Är det bra? Eller? Man blir ju helt skruvad. Egentligen visste jag inte vad hon skulle säga, jag var inte säker på deras smak och tycke. Men helt fantastiskt var det.

Blir rörd

– Jag började nästan att gråta där. Man blir så himla rörd när man lägger ner sin själ i matlagningen också smakar de här proffsen på rätten och tycker att den är så pass bra. Det är stolthet.

Något firande av segern blev det aldrig, men däremot gratulationer från de andra deltagarna.

– De var glada för min skull att jag var bäst. Det är ett bra gäng, vi kompletterar varandra bra. Det är många olika personligheter och många olika åldrar. Men vi är där av samma anledning med samma intresse, så vi funkar bra ihop oavsett, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE