Fredde Granberg fyller 50 år: ”Har inget emot att bli äldre”

Publicerad:
Uppdaterad:
Fredde Granberg.
Foto: 10010 / TT NYHETSBYRÅN
Fredde Granberg.

NÖJE

I onsdags fyllde ena halvan av Ronny och Ragge, Fredde Granberg, 50 år.

Någon åldersnoja är det inte tal om även om han känner av det faktum att åren har gått.

– Tjock har jag ju alltid varit, men annars har jag inget emot att bli äldre, säger han till Aftonbladet.

Skådespelaren och manusförfattaren Fredde Granberg känner många igen som Lill-Snorre i ”Hem till Midgård”, men hans claim to fame är onekligen som en av de korkade raggarna i duon Ronny och Ragge.

I onsdags fyllde Fredde Granberg 50 år, men det är inget han egentligen vill kännas vid.

– Jag är inget fan av att fylla år och har aldrig varit. När jag tänker på det här med 50 så vill jag bara åka bort. Jag kommer bara ha något litet med familjen, ingen stor baluns.

Hur står det till med eventuell åldersnoja?

– Jag är ganska obrydd, jag känner mig fortfarande ung. Det är kroppsliga saker som att man ser dåligt och det gör ont i kroppen. Tjock har jag ju alltid varit, men annars har jag inget emot att bli äldre.

Håller du dig i form?

– Jag försöker, jag har börjat gå promenader ivrigt påhejad av min fru som jagar ut mig. Men jag tycker inte det är kul att träna, jag har aldrig tyckt det. Jag inser ju att man inte blir yngre så jag håller igång för barnens skull.

Vad har du i pipelinen just nu?

– Jag håller på och skriver på en grej för SVT, en humorserie. Sedan har jag precis avslutat en tv-serie på C More som heter ”Robson”, en robotkomedi.

Känner folk igen dig på stan som Ragge?

– Ja, men det är lite olika vilken generation som kommer fram. För de runt 20-25 så är ”Hem till Midgård” det största. För dem är jag Lill-Snorre. För de äldre är det Ronny och Ragge, det sitter kvar och det blir jag nog aldrig av med. Inte för att jag vill det och det är roligt att det fortfarande hänger kvar.

Publicerad:

LÄS VIDARE