Gömde Isabel Adrians stulna smycke i garderoben

En åtalas för häleri – samtidigt frias en av de misstänkta rånarna i hovrätten

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hovrätten friar en av de misstänkta i det brutala överfallet mot Isabel Adrian – han satt kvar i en lyxbil under rånet.

Samtidigt åtalas en annan man misstänkt för häleri efter att ett av Hollywood-fruns smycken hittats i hans hem.

– De slet sönder armbanden från min handled, säger hon i polisens förhör.

En man som medgett att han var med när Isabel Adrian, 42, brutalt rånades i ett garage har friats av hovrätten. Mannen hade erkänt att han suttit i den Jaguar som rånarna använde sig av för att blockera Hollywoodfruns väg när hon överfölls, men hävdat att han satt kvar i bilen när de andra männen gav sig på Adrian och tvingade till sig smycken, armbandsur, kontanter, mobiltelefoner och en handväska till ett totalt värde av cirka 750 000 kronor.

Satt kvar i lyxbilen

I tingsrätten pekade Isabel Adrian ut mannen som den mest pådrivande av rånarna och där dömdes han till tre och ett halvt års fängelse. Men hovrätten väljer att gå på mannens linje och friar honom helt från ansvar, trots att han visste om att rånet skulle ske.

”NN (den friade mannen, reds anm) har vidgått att han var i garaget med avsikt att tillsammans med tre andra personer stjäla smycken från en rik kvinna, men att han under själva rånet aldrig lämnade den Jaguarbil de kommit till garaget i”, står det i hovrättens dom som meddelades tidigare i juli.

Isabel Adrian blev av armbandet vid det brutala rånet. Polisen hittade det vid en husrannsakan i ett annat ärende.
Foto: Polisen
Isabel Adrian blev av armbandet vid det brutala rånet. Polisen hittade det vid en husrannsakan i ett annat ärende.

Hovrätten skriver att Isabel Adrians utpekande av den åtalade mannen ska ”värderas med stor försiktighet” för att signalementet hon lämnat anses vagt och att utpekandet tycks ha varit delvis baserat på en jämförelse med de två andra gärningsmännen.

”Enbart det förhållande att NN befunnit sig i Jaguaren är inte tillräckligt för att han ska kunna fällas till ansvar för rån eller medhjälp till rån”, skriver hovrätten i domen.

Hittade stulet armband

Samtidigt åtalas en annan man nu för häleri efter att ett av Isabel Adrians smycken som försvann vid rånet återfunnits i hans bostad. Armbandet hittades vid en husrannsakan hos mannen i ett annat ärende. Då hittades droger och smycket som, enligt åtalet, är identiskt med det som den svenska tv-profilen tvingats lämna ifrån sig när hon hotades med pistol och misshandlades i ett hotellgarage på Södermalm i Stockholm den 1 februari 2019.

Foto: Polisen
Smycket hittades i den misstänkta mannens garderob i en mindre svart tygväska.

I polisförhör har Isabel Adrian berättat att armbandet var en present från sin make, Swedish House Mafia-profilen Steve Angello som köpt det tillsammans med andra smycken ur samma kollektion i Las Vegas.

– De slet sönder armbanden från min handled, säger hon i polisförhöret enligt förundersökningsprotokollet.

När Isabel Adrian får se det beslagtagna smycket säger hon:

– Det är mitt armband.

Armbandet, som värderas till 35 000 kronor, hittades i en låda i den misstänkta mannens garderob, nedstoppad i en mindre svart tygväska.

Enligt åtalet har den misstänkta mannen befattat sig med smycket på ett sånt sätt att ”hans åtgärd kunde förväntas göra det svårare för ägaren att få tillbaka stöldgodset”.

Foto: Claudio Bresciani/TT
Isabel Adrian och maken Steve Angello på Guldbaggen 2017. På Adrians handled sitter det stulna armbandet.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN