Håkan Hellström ställer in

Samtliga fyra spelningar på Ullevi flyttas till 2021

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Håkan Hellström ställer in samtliga fyra spelningar på Ullevi i sommar.

Konserterna flyttas till sommaren 2021.

– Som ni förstår är läget svårt för den typen av konserter i år. Varken arrangörer eller experter har vetat hur länge det här ska hålla i sig, säger artisten själv i ett uttalande på Facebook.

Han skulle ha blivit historisk i sommar, med fyra utsålda spelningar på Ullevi. Totalt såldes närmare 300 000 biljetter till konserterna, men nu tvingas Håkan Hellström, 46, att ställa in alla konserterna, såväl de i mitten av juni som de som skulle ha ägt rum i slutet av augusti.

På grund av coronapandemin väljer man att flytta spelningarna till 2021 istället. Samtliga fyra spelningar kommer att äga rum under två helger i augusti nästa år.

Tackar fansen

Håkan Hellström skriver själv på Facebook om hur tacksam han varit över sina fans engagemang över Ullevi-konserterna och beslutet att nu ställa in:

”Vill bara säga att jag blev väldigt glad över all entusiasm kring spelningarna 2020. Det värmde verkligen och värmer fortfarande. Och just på den platsen, som att få spela landskamp på hemmaplan.
Men som ni förstår är läget svårt för den typen av konserter i år. Varken arrangörer eller experter har vetat hur länge det här ska hålla i sig”, skriver den folkkära artisten i konserternas event på Facebook.

Konsertarrangören FKP Scorpio meddelar, också på Facebook, att man inte kan ersätta publikens utlägg vad gäller resor och hotell utan uppmanar alla att ta kontakt med sina respektive researrangörer för att undersöka möjligheter att flytta bokningar till nästa år.

”Vore skönt med något att blicka fram emot”

Håkan Hellström skriver känslosamt om coronakrisen:

”Jag själv har känt att det vore skönt med något fint i horisonten att blicka fram emot. Något slags party när allt det här är överspelat och förbi. Jag bestämmer inte över sånt, men nu blir det faktiskt så. Spelningarna flyttas ett helt år till sommaren 2021. Det blir kanske en lite ojämn siffra att fira – 21 år. Men samtidigt fyller ju Göteborg 400 år 2021 så vi kan väl passa på att fira det istället?”, skriver han.

Håkan Hellströms nya album ”Rampljus” kommer att släppas som planerat.

”Musik kommer ändå i år, som ni kanske vet. Rampljus. Skivan är uppdelad i två delar och vi får höras på platta i år istället för live. Hoppas att ni diggar den. Den är egentligen gjord för scenen, men den tiden kommer”, skriver Håkan Hellström på Facebook.

Markus Larsson: ”Det här kan bli ett tyst år”

Aftonbladets musikredaktör Markus Larsson menar på att de inställda konserterna bara var en fråga om när.

– Frågan var inte om Håkan Hellström skulle flytta fram sina konserter, utan när. Hela live- och festivalsommaren är körd i år. Och hösten? Det är inte säkert att det går att göra något då heller. Det här kan bli ett tyst år, säger han.

Aftonbladet har sökt Joel Borg på Håkan Hellströms skivbolag Woah Dad utan framgång. Aftonbladet har också varit i kontakt med konsertarrangören FKP Scorpio som bett om att få alla frågor via mejl.

Det blir inga konserter på Ullevi i sommar för Håkan Hellström. I stället flyttas de fram till nästa sommar.
Foto: ANDERS DEROS
Det blir inga konserter på Ullevi i sommar för Håkan Hellström. I stället flyttas de fram till nästa sommar.

PODD Så påverkas vi av ensamheten under coronaisoleringen

Coronakrisen har skapat en helt ny vardag för många av oss - en vardag där vi är allt mer isolerade och ensamma. Hur påverkas vi av det, och hur lär vi oss att hantera isoleringen så bra som möjligt? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN