Erik Haag

Supervärvningen: Lotta Lundgren och Erik Haag till TV4

Duon lämnar SVT och går till konkurrenten

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Lotta Lundgren och Erik Haag lämnar SVT – och går till konkurrenten TV4.

– Inspelningarna av vårt första program tillsammans startar i sommar, säger Erik Haag i ett pressmeddelande.

SVT:s superduo och samboparet Erik Haag, 52, och Lotta Lundgren, 49, lämnar kanalen. Istället har TV4 lyckats med supervärvningen och knutit duon till sig. Redan i sommar börjar de spela in sitt första program för kanalens räkning.

Enligt Erik Haag är det ett program som skiljer sig från det tittarna vant sig att se duon in.

– Alla på TV4 är jättegulliga och det är så kul att få höra om deras planer för oss. Inspelningarna av vårt första program tillsammans startar i sommar, och det ska bli spännande att få komma igång med ett program som skiljer sig från allt vi gjort tidigare, säger han i ett pressmeddelande.

Erik Haag och Lotta Lundgren.

Gjort infotainment – underhållningsinformation

På SVT har Haag och Lundgren gjort ett flertal program som bland annat har handlat om mat och historia, med två säsonger av ”Landet brunsås” och tre säsonger av ”Historieätarna”, men också andra typer av så kallade infotainment-program som julkalendern ”Tusen år till julafton”, ”Bye bye Sverige” om den svenskamerikanska emigrationsvågen på 1800-talet, ”Bandet och jag” och ”Rapport från 2050”.

– Som kreatör måste man förnya sig då och då, och när TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats. Fyran är en dynamisk och expansiv tv-kanal och jag tror att det här kan bli väldigt bra. Det är kul att byta jobb, jag har alltid gillat det och tror att det är viktigt att försätta sig i nya situationer och sammanhang lite då och då, säger Lotta Lundgren i pressmeddelandet.

Förvarnade

TV4 är nöjda med sin värvning, och hade redan under helgen förvarnat Sveriges största medier om att en stor nyhet skulle avslöjas under måndagsmorgonen.

– Erik och Lotta är två av Sveriges mest älskade och uppskattade programledare, och det är fantastiskt att få välkomna dessa proffs till TV4-världen. Jag är övertygad om att de kommer tillföra mycket till TV4 med deras skarpa sinne för tv-makeri och härliga humor. De har en unik förmåga att på ett underhållande sätt alltid lära oss något nytt, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör på TV4 i pressmeddelandet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Lotta Lundgren om skilsmässan: ”Jättejobbigt, jättesvårt och jättesorgligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Erik Haag

Lotta Lundgren

TV4

Historieätarna