Lady Gagas pappa ber om pengar – nu kritiseras han hårt

Dottern god för miljarder

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Lady Gagas pappa, Joe Germanotta, kritiseras hårt på sociala medier.

Anledningen är att restaurangägaren ber om pengar för att kunna betala sina anställdas löner, trots att hans dotter är god för flera miljarder.

”Snälla, din dotter är Lady Gaga”, lyder en av kommentarerna.

Lady Gaga i Miami, februari i år.
Foto: Scott Roth/TT
Lady Gaga i Miami, februari i år.

Det är efter att Joe Germanotta, 65, startade en insamling där han bad allmänheten att donera 50 000 dollar, cirka 500 000 kronor, som han nu kritiseras hårt på sociala medier.

”Behöver ekonomisk hjälp”

Han menade att insamlingen skulle gå till att täcka hans anställdas löner, efter att hans New York-restaurang Joanne Trattoria, stängde ner på grund av coronaviruset, skriver Newsweek.

”Jag gör mitt bästa men vi var tvungna att stänga Joanne för den här månaden. Våra anställda behöver ekonomisk hjälp. All hjälp är uppskattad”, skrev han i en nu raderad tweet.

God för miljarder

Hans dotter, världsstjärnan Lady Gaga, 34, drog in drygt 400 miljoner kronor bara under 2019 enligt Forbes, och ska vara god för drygt tre miljarder kronor.

Många av de som nu rasar i sociala medier menar att han borde be sin dotter om hjälp istället för att försöka få folk som har det betydligt sämre ställt att donera pengar.

Foto: Andy Kropa/AP/TT
Joe och Cynthia Germanotta, Lady Gagas föräldrar.

Under lördagen sa Joe Germanotta till Fox News att han inte skriver sina egna tweets på sitt Twitterkonto och att han inte godkände inlägget om donationer.

Det här är inte första gången som Joe Germanotta är i blåsväder. Han har tidigare vägrat att betala hyran för en av hans andra New York-restauranger efter att han hävdade att hemlösa människor utanför gjorde att restaurangen gick dåligt, skriver Wall Street Journal.

Lady Gaga har inte uttalat sig om situationen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN