Rickard Olsson i flygkaos - riskerar missa ”Bingolotto”

Strandsatt på Kanarieöarna

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Rickard Olsson är strandsatt på Kanarieöarna och riskerar att missa söndagens ”Bingolotto”.

Programledarens flyg tillbaka till Sverige har gått sönder.

– Löser det sig inte så får vi helt enkelt plocka in en ersättare. Jag fick precis veta att om han inte hinner hem så står Lotta Engberg beredd att hoppa in för honom, säger John Sarafian, pr-ansvarig för programmet

Programledaren Rickard Olsson befinner sig på Kanarieöarna och ön Fuerteventura där han varit på en träningsresa i veckan.

När han under lördagen skulle ta flyget tillbaka till Sverige blev det problem.

– Flyget skulle lyfta 13:50 och vi fick först information om försening. Sedan vid 15-tiden kom beskedet att flyget är inställt och att vi kommer iväg först vid 7-tiden imorgon bitti, säger programledaren till Nöjesbladet.

Inget bra besked för Rickard som har en direktsändning av ”Bingolotto” som startar kl 18:00 på söndagskvällen.

– Det går ingen nöd på mig personligen men det är jävligt läskigt och stressigt om jag ska vara helt ärlig. Det här ingen skön situation. Jag blev lite trött av allt det här. Anspänningen, säger han.

Får sitta längst fram

På TV4 håller man tummarna att programledaren hinner tillbaka till Sverige i tid. Samtidigt jobbas det på en krisplan.

– Det är på marginalen. Verkligen. Händer något ytterligare med planet som ska flyga hem honom i morgon så är det kört. För det är på håret han hinner oavsett, säger John Sarafian som är pr-ansvarig för ”Bingolotto

Programledaren har cirka en halvtimme på sig att ta sig mellan terminalerna på Arlanda. Om allt går enligt tidtabell.

– Jag har mutat personalen med bingolotter för att få sitta längst fram i planet till Stockholm så jag kommer av först av alla. Men även om vi landar på tid så måste jag springa till inrikes för att hinna med mitt plan till Göteborg, säger Olsson.

1 av 4 | Foto: TV4
Rickard Olsson riskerar att missa söndagens ”Bingolotto”.

Om han inte hinner med det flyget så blir det inget ”Bingolotto” för honom denna vecka.

– Det är väldigt mycket värt för oss att få hem Rickard så det är det vi jobbar efter. Löser det sig inte så får vi helt enkelt plocka in en ersättare. Jag fick precis veta att om han inte hinner hem så står Lotta Engberg beredd att hoppa in för honom, säger John Sarafian.

Lotta: ”Hoppar gärna in”

När Nöjesbladet når Lotta Engberg sitter hon på ett hotellrum i Hässleholm där hon spelar revy.

– Jag är helt mör i kroppen och har träningsvärk för jag har repeterat dans i två dagar, säger hon.

När fick du samtalet om att vara redo att hoppa in för Rickard?

– Nu, alldeles nyss. Precis innan du ringde. Vi har den överenskommelsen att om någon blir sjuk eller om något händer så ringer de mig. Jag har ju gjort Bingolotto så många gånger och jag hoppar gärna in. Men jag håller så klart tummarna att det löser sig för Rickard och att han kommer hem.

Rickard Olsson som sitter på Fuerteventura och förbereder sig för sändningen med att skriva manus kan inte annat än hålla tummarna och skratta åt eländet.

– Det lustiga i sammanhanget är att det är resespecial i ”Bingolotto” denna vecka. Det låter ju nästan som en pr-kupp nu när jag säger det. När jag slog upp manuset här på hotellet blev jag lite full i skratt. Snacka om ödets ironi, säger han.


Publicerad:

LÄS VIDARE