Dansbandet nära lastbilsolycka

Av: Agnes Aronsson

Publicerad:
1 av 3
Dansbandet Voize.

NÖJE

Dansbandet ”Voize” var en hårsmån från en allvarlig olycka.

När de skulle byta ett punkterat däck fick den förbipasserande lastbilen med sig bit av deras backspegel.

– Hade han legat tre decimeter närmare så hade han tryckt ut oss i skogen. Vi hade inte haft någon chans, säger Per-Erik ”Lillen” Tageson.

Det var i söndags natt som olyckan var riktigt nära för dansbandet Voize. De var på väg hem till Malmö efter en spelning i Nässjö när de bara var några decimeter från att bli påkörda av en lastbil. Bandets trummis Per-Erik ”Lillen” Tageson, 50, avreagerade sig efter händelsen i ett inlägg på Facebook, där han uttrycker sin frustration.

– Jag vill ju inte hänga ut någon, utan poängen med mitt inlägg är att om ni är ute och kör, så gör det. Och gör då inget annat bakom ratten som tar fokus från körningen, säger Per-Erik ”Lillen” Tagesson, tidigare medlem i Scotts, till Nöjesbladet.

”Vi hade inte haft någon chans”

Voize-medlemmarna hade blivit tvungna att stanna sin minibuss vid vägkanten på E4 för att byta ett punkterat däck. Som försiktighetsåtgärd satte de ut varningstriangel, bar reflexvästar och hade blinkers igång. Lastbilen körde trots det så pass nära att den fick med sig en bit av backspegeln.

– När man står där i stridens hetta och däckhelvetet inte vill lossna och man är trött, då tänker man inte så mycket på det. Man tänker bara ”vilken jävla idiot” och så skriker man lite och sen fortsätter man med det man håller på med, säger Per-Erik ”Lillen” Tageson.

Det var först när han kom hem till sin femårige son igen och tankarna fick landa som han insåg hur illa det faktiskt hade kunnat gå.

– Det var tre decimeter ifrån. Hade han legat tre decimeter närmare så hade han tryckt ut oss i skogen liksom. Han hade bränt rätt in i oss och vi hade hängt med. Vi hade inte haft någon chans, säger han.

”Inga tendenser till att bromsa ner”

Chauffören av lastbilen stannade inte för att se hur det gick, och eftersom det var mörkt och gick fort fick bandet inte någon chans att se registreringsnummer.

– Det kunde slutat riktigt illa för han hade verkligen ingen koll. Man märker om man kör på något, det smäller ju till naturligtvis. Men han gjorde inga tendenser till att bromsa ner, han bara körde vidare, säger han.

Bandet har tagit saken vidare och kontaktat företaget, som enligt Per-Erik ”Lillen” Tageson har gått vidare med ärendet.

– Såklart är det jävligt obehagligt. I vår bransch står vi på scen i fyra timmar, men resten av arbetstiden som vi är ute tillbringar vi på vägarna. Vi flänger i hela Sverige och kör dygnets alla timmar, i alla väder. Man är utsatt när sånt här händer, säger han.

Nöjesbladet har kontaktat företaget som inte vill kommentera händelsen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN