Ozzy Osbourne har Parkinson

Rocklegendaren bryter tystnaden

Publicerad 2020-01-21

Ozzy Osbourne har fått diagnosen Parkinson.

Det avslöjar han i en exklusiv intervju i ”Good morning America”.
– Jag börjar få slut på ursäkter, säger han i programmet.

I en intervju i ”Good morning America” bröt metallegendaren Ozzy Osbourne, 71, tystnaden om sin diagnos. Det var i februari förra året som Osbourne fick diagnosen Parkinson.
– Det har varit oerhört tufft för oss allihopa. Jag gjorde min senaste spelning på nyårsafton och efter det slog jag mig rejält. Jag behövde operera nacken, vilket pajade mina nerver, säger Ozzy Osbourne i programmet.

Har skjutit upp sin världsturné

Rockstjärnan berättar att han skjutit upp sin världsturné för att fokusera på sin hälsa. Han äter medicin och vilar.

– Jag är inte bra på att hålla hemligheter. Jag kan inte hålla på det längre för jag börjar få slut på ursäkter, säger Ozzy Osbourne i programmet.

Från vänster; Kelly Osbourne, Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne och Jack Osbourne.

Familjen en stort stöd

Familjen är ett stort stöd, och sjukdomen har fört dem närmare varandra än någonsin. Det var barnen Kelly och Jack Osbourne som började ana att det inte stod rätt till med deras pappa.

– Vi har lärt oss så mycket om varandra igen. Jag och min bror har kommit varandra så mycket närmre i det här, säger dottern Kelly Osbourne till ”Good morning America”.

– Det värsta är att se någon som du älskar lida, säger hon.

Hans fru Sharon Osbourne som också medverkade i intervjun säger:

– Det finns så många olika typer av Parkinson. Den här typen, typ 2, är inte en dödsdom. Men den påverkar nerver i kroppen och det är som att du har en bra dag, och en till bra dag, och sen en riktigt dålig dag, säger Sharon Osbourne.

LÄS VIDARE