Foppas utklassning: Slog Ewerlöf i simtävling

Hockeyspelaren förvandlades till en vattenbest

Av: Louise Åström

Publicerad:

Peter ”Foppa” Forsberg visar sig vara nästan lika snabb i vattnet som på isen.

I söndagens avsnitt av ”Mästarnas mästare” tog han hem sista heatet i simtävlingen.

– Det kan vara nödvändigt att man sätter lite griller i huvudet på dem, säger han i programmet och syftar på friidrottslaget.

I jubileumssäsongen av ”Mästarnas mästare” tävlar deltagarna i lag. I söndagens avsnitt var det dags för tre nya lag att anlända till lyxvillan i Grekland för att tävla om vilka som får göra upp i finalen.

I skridskolaget tävlar Peter ”Foppa” Forsberg tillsammans med Pelle Fosshaug och Maria Rooth. En av tävlingarna i söndagens program gick ut på att deltagarna skulle simma fram och tillbaka till en flotte i flera heat. Den som kom sist i varje heat åkte ut.

”Griller i huvudet”

I sista heatet stod det mellan Foppa och Malin Ewerlöf, mellandistanslöperskan som utgör fridrottslaget tillsammans med Erica Johansson och Mattias Sunneborn. Trots att friidrottslaget rent poängmässigt redan tagit hem tävlingen tände Foppa plötsligt till. Hans taktik hade hittills varit att simma så lugnt han kunde utan att komma sist. Men hockeyspelaren vars element normalt sett är fruset vatten hade bestämt sig. Han skulle ta hem sista heatet.

– Jag vet att det handlar ju inte om totalsegern egentligen. Dock känner jag att det kan vara nödvändigt att man sätter lite griller i huvut på dem, säger han i programmet och syftar på friidrottslaget.

Ewerlöf har under hela tävlingen varit bland de första upp ur vattnet. Inför sista heatet beskrev hon att hon kände sig fräsch medan hon tyckte de andra såg trötta ut.

”Bara exploderade”

Men när startskottet ljuder inför sista omgången förvandlas Foppa plötsligt till en vattenbest och crawlar stänkande om Ewerlöw. Han vinner heatet och hyllas av sitt lag. En förvånad Ewerlöw fick acceptera andraplatsen.

– Jag tyckt att Peter såg lite halvloj ut på simningen. Honom hade jag inte räknat med över huvud taget förrän han bara exploderade, säger Malin.

En nöjd Foppa konstaterade att det kändes skönt att slå Ewerlöw, trots att hans lag inte vann tävlingen totalt sett.

– Det är alltid skönt att ha det där bak att jag slår Malin ändå. Att jag har en liten växel till.

Nöjesbladet har sökt Peter Forsberg.

Publicerad: