Film & tv

Skådespelaren Paul Ritter död i hjärntumör

Känd från ”Friday night dinner”, ”Chernobyl” och ”Harry Potter och halvblodsprinsen”

Av: 

Torbjörn Ek

Linus Lindgren

Paul Ritter blev 54 år.

Foto: Jeff Spicer / Getty Images Europe

NÖJE

Paul Ritter har dött av en hjärntumör, uppger brittiska medier.

Skådespelaren från ”Friday night dinner” och ”Harry Potter och halvblodsprinsen” blev 54 år.

Den brittiska skådespelaren Paul Ritter är död. Han blev 54 år gammal och dog av en hjärntumör, skriver Sky News. Han somnade in i sitt hem, omgiven av sin familj.

– Det är med stor sorg som jag kan bekräfta att Paul Ritter gick bort i går kväll. Fridfullt i sitt hem med sin fru Polly och sönerna Frank och Noah vid sin sida. Han var 54 år och hade drabbats av en hjärntumör, säger skådespelarens agent i ett uttalande.

– Paul var en exceptionellt begåvad skådespelare som kunde spela enormt varierande karaktärer på scenen och vita duken. Han var kraftfullt intelligent, vänlig och väldigt rolig.

Roller i Hary Potter och Bond

Den svenska publiken känner igen honom som en av huvudrollerna i den brittiska komediserien ”Friday night dinner” som har spelats in i sex säsonger sedan 2011 och som har visats i SVT.

Paul Ritter gjorde också ett uppmärksammat inhopp i en liten biroll i ”Harry Potter och halvblodsprinsen” som trollkarl på besök hos läraren Horace Slughorn. I den hyllade HBO-serien ”Chernobyl” om kärnkraftsolyckan i Ukraina gjorde han rollen som den biträdande chefsingenjören Anatoly Dyatlov och medverkade också i Bond-filmen ”Quantum of Solace”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film & tv

LÄS VIDARE

30 år senare – så har det gått för Twin Peaks-stjärnorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Film & tv