Lotta Lundgren

Haag och Lundgren gör podd om julmat

Av: 

TT

Lotta Lundgren och Erik Haag.

Foto: www.morgannorman.com

NÖJE

Erik Haag och Lotta Lundgren reser genom Sveriges historia igen. Denna gång med julbordet som utgångspunkt och i en podcast.

– Vi pratar om allt vi kan om julbord och vi är väldigt mätta i slutet, säger Lotta Lundgren till TT.

78 dagar innan julafton dukade Erik Haag och Lotta Lundgren upp ett ”enormt” julbord i sex turer. Åtta timmar efter första tuggan var de klara. Sittningen resulterade i podcasten ”Alla kan äta julbord” som har premiär den 23 oktober.

– Det är en julbordspodd som vi tror kommer få alla andra julbordspoddar att knäckas. De kommer skämmas över sitt innehåll för det är få aspekter vi inte tar upp under det här maratonsamtalet, säger Lotta Lundgren till TT.

Julbordet som tidsresa

De sex avsnitten är indelade i de turer julbordet ska ätas, med sillen som start och knäcken som avslut. Dessutom gästas de av matprofilen Carl Jan Granqvist. ”Alla kan äta julbord” är en 20-poängskurs i julbordsätande jämfört med föreställningen med samma namn, enligt Lotta Lundgren.

– Det finns nog ingen annan måltid man kan säga så mycket om som vår mest traditionella. Man kan se julbordet som en tidsresa genom Sveriges historia där de olika rätterna är nedslag i epoker och kulturella sammanhang. Det är jättespeciellt att vi sätter oss ned en gång om året, ungefär samtidigt, och äter vårt ursprung, säger hon.

Framtida tv-projekt

Hur sugen är du på julbord just nu?

– Låt mig säga som så att jag för närvarande är mer sugen på att prata om julbord än att äta det igen. Det tror jag att jag kan vänta med, säger Lotta Lundgren.

Även i år gör duon föreställningen ”Alla kan äta julbord” och den 7 december är det premiär för programmet ”Bye bye Sverige” där Erik Haag och Lotta Lundgren emigrerar till Amerika. Tv-projekt längre fram i tiden hålls hemligt.

– Jag kommer ihåg att för fyra år sedan sa jag ”det verkar konstigt men när jag tittar i kalender så har jag tv-projekt fram till 2017”, och nu är det 2017 och det verkar inte ta slut, säger Lotta Lundgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Erik Haag och Lotta Lundgren i program om framtiden

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Lundgren

Erik Haag

Jul

Julmat