Daddy Boastin' är död – blev 61 år

Patrik Arve: Han lämnar ett stort tomrum efter sig

Publicerad:
Uppdaterad:
Daddy Boastin' är död.
Foto: Peter Lydén/TT
Daddy Boastin' är död.

NÖJE

Daddy Boastin' är död.

Den svenska reggae-profilen har bland annat kallats för The Latin Kings femte medlem.

– Det känns overkligt på något sätt, säger vännen Dogge Doggelito.

Daddy Boastin', som är ett artistnamn för Winston Errol Barbour, har dött 61 år gammal. Han släppte bland annat albumet Efterlyst 2002, men var mest känd för sina samarbeten med andra band och artister.

Han kallades för The Latin Kings femte medlem då han ofta medverkade på deras album. Men det är inte bara med dem han har samarbetat. Daddy Boastin' har även jobbat med Teddybears Stockholm och fick även en hit med Miio med en cover på Gyllene Tiders ”När vi två blir en”.

Dogge Doggelitos sorg

Douglas “Dogge Doggelito” Leon, 45, sörjer sin bortgångne vän.

”Jag kan knappt ta in det jag själv skriver. Daddy Boastin, min vän, min sparringpartner gick ur tiden i morse klockan 9, med sina döttrar runt omkring sig som han önskade”, skriver han på Facebook.

Patrik Arve, 54, sångare i Teddybears, kommer sakna profilen.

”Daddy Boastin lämnar ett stort tomrum efter sig”, skriver han i ett sms.

Foto: Stefan Jerrevång
Dogge Doggelito sörjer sin vän.

”Han hade cancer som inte många visste om”

Daddy Boastin' återförenades med delar av Latin Kings i november 2019 för en spelning på Nalen i Stockholm. De hade även en spelning inbokad till festivalen ”Vi som älskar 90-talet”, en festival som ställdes in på grund av coronapandemin och ska hållas nästa år.

– På den festivalen skulle vi gå ut som Latin Kings, så Nalen blev det sista stora vi hann göra, säger Dogge Doggelito när Aftonbladet når honom över telefon.

Dogge hade inte jättemycket kontakt med honom sista tiden, men säger att det var cancern som Boastin' dog av.

– Han hade cancer som inte många visste om då han inte ville prata om det. Till slut så gick han bort. Det känns overkligt på något sätt. Jag träffade honom tidigt i livet och han blev snabbt en stor förebild och inspiration för mig. Han var en stor del av hiphop- och reggaekulturen i Sverige. Han har varit med så länge liksom, när vi vann grammis, guldskivor och all, säger han.

Uppträde över hela världen

Hur känns det för dig nu?

– Det är riktigt tråkigt det som har hänt, men allt har sin final liksom. Vi får vara glada att vi fick uppleva honom och lära känna honom. Vi sjöng i hela världen, alla resor var otroliga och det vi fick uppleva med Daddy Boastin' kommer ligga kvar som ett kärt minne av en kär vän, säger Dogge.

Daddy Boastin' blev 61 år.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN