Lasse Kronérs succérevansch: ”Helt sanslöst”

Men ilskan mot SVT består

Lasse Kronér i Doobidoo
Lasse Kronér i Doobidoo

SVT valde att byta sändningsdag för ”Doobidoo” – något som fick programledaren Lasse Kronér att se rött.

Men nu har han fått en succérevansch som heter duga. 

– Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst, säger han till Aftonbladet.

Det var i somras som det stod klart att SVT:s populära långkörare ”Doobidoo” skulle byta sändningsdag från fredag till lördag. Tablåändringen fick programledaren Lasse Kronér att gå i taket och han var skeptisk när höstens omgång drog igång.

– Jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är, sa han till Aftonbladet i somras.

Men nu visar det sig att tittarna trots allt är trogna musikunderhållningsprogrammet – något som får Lasse Kronér att jubla.

– Det är helt osannolikt. Premiäravsnittet sågs av närmare 1,3 miljoner. Trots att vi får en sämre dag är vi ändå på tittartoppen och det känns så jävla roligt. Under de 17 år som programmet har sänts är det nog bara tre eller fyra gånger som vi inte legat etta. Vi krossar fortfarande och det är helt sanslöst.

Kan inte begripa SVT:s beslut

Lasse Kronér tror sig veta vad som ligger bakom succén och det faktum att tittarna inte verkar tröttna på konceptet.

– Jag tror det bygger på att vårt program varken är eller utger sig för att vara något märkvärdigt. Vi spelar också in det som en direktsändning och allt som går fel är med. Jag tror också tittarna ser att allt är på riktigt, vi både skrattar och improviserar på riktigt. ”Doobidoo” är också den gamla tidens tv, förr var inte saker så tillrättalagda som många program enligt mig är numera. 

Lasse Kronér är fortfarande konfunderad över SVT:s beslut att byta sändningsdag.
Lasse Kronér är fortfarande konfunderad över SVT:s beslut att byta sändningsdag.

Dock kan Lasse Kronér fortfarande inte begripa varför SVT valde att byta sändningsdag.

– Jag förstod aldrig varför de valde att göra det och förstår det fortfarande inte. Om jag hade varit programchef på SVT hade jag vårdat koncept som fortfarande håller istället för att göra om dem. Det är ju smartare att göra om där det faktiskt behövs göras om och låta trotjänare som ”Doobidoo, ”Mästarnas mästare” och ”På spåret” vara. Vissa saker ska helt enkelt vara på vissa dagar.

”Hål i huvudet”

Lasse Kronér berättar att han vädrade sina åsikter när SVT gav honom beskedet om höstens planer för ”Doobidoo”. 

– Jag var väldigt tydlig och jag tycker det är hål i huvudet vilket jag fortfarande tycker. Men jag har inte så mycket att säga till om längre vilket man nästan kan tycka att jag borde ha med de där siffrorna.

”Doobidoo” sänds lördagar klockan 20.00 på SVT och SVT Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN