Wold svarar lyssnarna i ny podd

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Agnes Wold svarar på lyssnarnas frågor i en ny podcast. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Agnes Wold svarar på lyssnarnas frågor i en ny podcast. Arkivbild.

NÖJE

Med humor och tydlighet har hon blivit en populär röst när det gäller hälsofrågor.

Nu svarar Agnes Wold direkt på lyssnarnas frågor i nya podcasten "Fråga Agnes Wold".

Hur får man sin femåring att äta något annat än korv? Vad ska jag göra åt mina tarmbesvär? Kan mormor passa barnbarnen under en pandemi?

I P4:s nya podcast "Fråga Agnes Wold" svarar läkaren och professorn Agnes Wold tillsammans med programledaren Christer Lundberg på lyssnarnas frågor om allt som rör hälsa, och slår även hål på de mest envisa hälsomyterna.

Alternativ till googling

Podden ska fungera som ett alternativ till det många gör när man undrar eller oroar sig över någonting med hälsan: googlar järnet.

– Alla är ju rädda för att dö och man vill inte bli sjuk. Det upptar en stor del av folks liv vilket inte är konstigt alls. Men ofta kan gemene man en massa saker om geografi, historia, statsskick och ditten och datten, men de flesta vet inte vad mjälten gör och var njurarna sitter, säger Agnes Wold till TT.

Tröttnar aldrig

Förutom att ständigt svara på frågor från sina nästan 80 000 Twitterföljare har Wold det senaste året bland annat återkommande svarat på tittarnas coronafrågor i SVT samt i en rad tidningar. Tröttnar hon aldrig? "Absolut inte", blir det bestämda svaret.

– Det är klart att det ofta kan vara samma frågor, men varje gång är det ju en ny människa som ska ha svaret. Jag tycker att folks föreställningar och problem är jätteintressanta. Dels är det intressant vad folk tänker, men också att hjälpa dem att hitta lösningar och försöka förklara på ett sätt som man kan förstå även om man inte har en naturvetenskaplig bakgrund, säger hon.

"Fråga Agnes Wold" släpps i Sveriges Radios app den 16 februari.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN