Fansens ilska efter stjärnans temafest: ”Smaklöst”

Kylie Jenner får hård kritik efter födelsedagsfirandet

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
1 av 2 | Foto: AP
Kylie Jenner.

Kylie Jenner anordnade en temafest inspirerad av hennes favoritserie ”The handmaid’s tale”.

Nu rasar fansen, rapporterar Buzzfeed.

”Vem vill inte ha en födelsedagsfest som kretsar kring ett universum där kvinnor blir våldtagna, slagna och tvingade till att föda oönskade barn?”, skriver en användare på Twitter.

I helgen anordnade realitystjärnan och Kardashian-systern Kylie Jenner, 21, en födelsedagsfest för sin kompis.

Festen hölls i stjärnans hem i Calabasas, Kalifornien, och temat var tv-serien ”The handmaid’s tale”, rapporterar bland annat Buzzfeed.

Serien, som är baserad på en bok av författaren Margaret Atwood, är en dystopisk framtidsberättelse som handlar om ett samhälle där kvinnor inte längre har några rättigheter och där våldtäkter och ofrivilligt barnafödande är vardagsmat.

De röda kapporna som bärs av tjänarinnorna i serien har den senaste tiden använts av demonstranter som protesterat mot de nya abortlagarna i USA, något som bland annat Sveriges Radio har rapporterat om.

När videoklipp från Kylie Jenners fest, där gästerna bland annat kunde ses gå klädda i samma röda kappor, började dyka upp på Instagram dröjde det inte länge innan upprörda fans höjde rösterna.

”Smaklöst”

På Twitter kallar nu flera användare tilltaget för ”smaklöst” och ”tondövt”.

”Vem vill inte ha en födelsedagsfest som kretsar kring ett universum där kvinnor blir våldtagna, slagna och tvingade till att föda oönskade barn?”, skriver en användare sarkastiskt.

”Vill någon berätta för henne att tjänarinnorna bokstavligt talat blir våldtagna, fråntagna sin frihet och behandlas som boskap?”, skriver en annan.

”Jag är fruktansvärt äcklad”, skriver en tredje.

Försvarar stjärnan

Vissa försvarar dock stjärnan och menar att temafester baserade på populärkulturella, om än tveksamma, teman hålls hela tiden.

”Alla hoppar på Kylie Jenner för att hon anordnar en fest med ’The handmaid’s tale-tema, men det är okej att ha ’Game of thrones’-fester – en serie där det våldtas, familjemedlemmar säljs mot sin vilja och det förekommer mord och incest”, skriver bland annat en användare.

Enligt Buzzfeed har en talesperson för Kylie Jenner blivit kontaktad för en kommentar, men ännu har stjärnan inte uttalat sig om festen.

Publicerad:

LÄS VIDARE