Nya bilder väcker hopp för Dumbledores romans

Johnny Depp och Jude Law spelar mot varandra i ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Jaap Buitendijk/Warner Bros
Johnny Depp och Poppy Corby-Tuech.

För 10 år sedan berättade J.K Rowling att Dumbledore är gay och att han ska ha varit kär i Grindelwald.

Fans hoppas nu på att romansen ska synas på vita duken i kommande ”Fantastiska vidunder”-filmen.

– Jag kan inte berätta allt, sa Rowling när hon fick frågan under en presskonferens tidigare i år.

Filmen ”Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott” har inte premiär förrän i slutet av 2018. Men redan nu har nya bilder släppts från filmen där Jude Law gör rollen som en yngre Albus Dumbledore och Johnny Depp spelar den onde trollkarlen Gellert Grindelwald.

Filmen är den andra i ordningen som ger liv åt J.K Rowlings Harry Potter-värld i en tid innan den populära trollkarlen existerade. Den första filmen med titeln ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, hade premiär under 2016.

På en de nya bilderna syns Depp som Grindelwald tillsammans med en ny karaktär, Vinda Rosier, spelad av Poppy Corby-Tuech. På en annan bild syns Law som Dumbledore i vad Entertainment Weekly misstänker är Dumbledores kontor.

Dumbledore är gay

I den första filmen hade Grindelwald inte en speciellt stor roll. Men i den andra filmen kretsar handlingen betydligt mer kring honom. Filmen ska handla om hur Grindelwald rymmer från häktet och börjar arbeta för att få personer att följa honom. Målet är att samla ihop renblodiga trollkarlar som ska härska över icke magiska varelser.

Under en publikutfrågning 2007 fick Rowling frågan om Dumbledore någonsin hittat äkta kärlek. Hon svarade då att hon alltid sett Dumbledore som gay och att han blev kär i Grindelwald.

Fans har redan nu börjat spekulera kring om filmen kommer att visa upp romansen. Under en presskonferens för filmen fick Rowling frågan men gav ett mystiskt svar.

– Jag kan inte berätta allt. Det här är uppenbarligen en historia i fem delar så det finns mycket att avhandla i den relationen, sa hon då, enligt Screencrush.

Publicerad:

LÄS VIDARE