Efter yoga-diskussionen - Lady Gagas musik förbjuds i Kina

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Har hamnat på nej-listan efter möte med Dalai Lama

1 av 3

Lady Gaga har diskuterat yoga med Dalai Lama.

Det tycker inte Kinas kommunistiska parti om som nu förbjuder hennes musik, skriver The Guardian.

Lady Gaga har träffat Dalai Lama för att ställa frågor som kommit in via sociala medier. På sin Facebooksida har hon lagt upp en livesändning från deras möte. I klippet sitter de tillsammans i en soffa och pratar bland annat om ätstörningar, självskadebeteenden, yoga och att avgifta mänskligheten.

”Tack för den här speciella dagen”, har Gaga själv Twittrat efter mötet. Hon har även lagt upp en bild där hon håller hand med den spirituella ledaren.

Artisten förbjuds

Alla är däremot inte lika glada över mötet. Nu har Lady Gagas musik förbjudits i Kina. Hon finns på listan över fientliga utländska krafter. Det är Kinas kommunistiska parti som ligger bakom instruktionerna. Kinesiska hemsidor är nu uppmanade att sluta ladda upp Gagas musik och tidningar har blivit ombedda att fördöma mötet, skriver den kinesiska tidningen Apple Daily, enligt The Guardian.

Andra artister som tidigare blivit förbjudna av Kina är den amerikanska gruppen Maroon 5, den isländska artisten Björk och det brittiska rockbandet Oasis, skriver The Guardian.

Men det är inte bara Gaga som får ta emot ilska efter pratstunden. Enligt The Guardian anser Kinesiska ledare att Dalai Lama är en separatist som försöker dela Himalayaregionen från Kina.

Få fullständig koll på nöjesvärlden och få ett helt otroligt intressant Facebookflöde - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad: