Benjamin Ingrosso om oron inför kommande turnén: ”Nervös”

Spelar i Sverige, Finland, Norge och Danmark

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Benjamin Ingrosso ger sig ut på stor Norden-turné i höst.

Och visst känner stjärnan en viss oro över hur grannländerna kommer att motta honom.

– Där är jag otroligt nervös då jag egentligen inte har någon aning om det kommer att komma folk, säger han.

Danmark, Norge, Sverige och Finland.

I höst ger sig Benjamin Ingrosso, 21, ut på sin största turné hittills.

– Det är min första turné utanför Sverige, så absolut är det skitstort, men det är ett steg som har jag längtat efter att ta. Så det känns otroligt kul, säger han till Nöjesbladet.

21-åringen har redan hunnit med allt ifrån att uppträda på ”Allsång på Skansen” till att representera Sverige i Eurovision song contest.

För bara några veckor sedan uppträdde han även på Rockbjörnen i Kungsträdgården inför tusentals människor och belönades med utmärkelsen ”Årets manliga liveartist” för andra året i rad.

”Otroligt nervös”

Han är alltså van vid att stå på de riktigt stora scenerna och någon nervositet inför att uppträda live kan han inte påstå att han känner.

– Faktiskt inte. För mig känns det mer bara kul att folk som inte sett mig live innan äntligen ska få se mig, för jag älskar att stå scen och jag vet att folk oftast går därifrån jävligt glada.

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Benjamin Ingrosso.

Under våren och sommaren har han redan hunnit göra ett antal spelningar i Norge – och responsen har varit grym.

Men hur Finland och Danmark kommer att motta honom vet han ännu inte.

– Där är jag otroligt nervös då jag egentligen inte har någon aning om det kommer att komma folk. Men jag vet att jag kommer köra all in för de som kommer.

Färdigställer sitt andra album

I somras släpptes singeln ”Costa Rica”.

Låten har i skrivande stund spelats över 6 miljoner gånger på Spotify och Benjamin Ingrosso säger att han är överväldigad av responsen.

– Den har varit otroligt bra. Mina fans är världens bästa, men det som är kul är ju alltid att expandera och få nya fans som är folk som kanske inte har lyssnat tidigare. Det känner jag att det har blivit mycket mer det senaste halvåret.

När får vi höra ny musik?

– Jag håller precis på att göra klar mitt andra album som har tagit hela sommaren att färdigställa. Men jag vill vänta tills det känns rätt i hjärtat och magen att släppa det. Så jag kommer inte stressa. Men absolut kommer det komma ny musik.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN