Mariette orosanmäld till socialtjänsten: ”Så himla overkligt”

Visar upp brevet: ”Resurserna hade kunnat läggas på fall som verkligen behöver det”

Mariette Hansson.
Mariette Hansson.

Mariette har blivit orosanmäld till socialtjänsten.

Anmälaren påstår att Mariette är för ”upptagen” för att ha tid med sin bebis och säger sig vara ”rädd” och tycker att det är ”obehagligt”.

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det, för att det var så himla overkligt att få ett sådant brev till sig, säger Mariette.

Mariette Hansson, 39, och hustrun Isabelle Hansson, 33, fick sitt första gemensamma barn tillsammans, sonen Dante, i november förra året. Isabelle har sedan tidigare en dotter som Mariette är bonusmamma till.

I ett Instagraminlägg visar nu Mellostjärnan upp ett brev från Socialtjänsten som visar hur en anonym person via telefon har anmält henne.

I sin anmälan uppger anmälaren saker som att denne har sett på Instagram hur Mariette är ute och spelar musik och därför ska ha för fullt upp för att ta hand om sin bebis och att ”Dante inte får den uppmärksamhet han behöver”.

Det står också saker som:

”Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik.”

Mariette i Melodifestivalen 2020.
Mariette i Melodifestivalen 2020.

Mariette: Kunde lagt resurser på annat

När Aftonbladet når Mariette säger artisten att hon givetvis är nyfiken på vem som kan ha gjort anmälan.

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det för att det var så himla overkligt att få ett sådant brev till sig, där någon dessutom har kollat igenom min Instagram och påstår att jag spelar och jobbar så mycket att jag inte kan ta hand om mitt barn. Jag kan inte säga att det här har påverkat mig negativt på något sätt, det enda jag känner är att de här resurserna hade kunnat läggas på fall som verkligen behöver det. Och att det säkert finns väldigt många som hade behövt det här.

Hon fortsätter.

– Det är så många barn som far illa och det är så bra att det finns möjlighet till att anmäla om man misstänker att något är fel. Men jag tror att är man i min krets eller följer mig och min familj på Instagram så tror jag inte att någon tänker att vi inte tar hand om våra barn.

Kommer du nu att behöva dras in i en massa uppföljningar hos socialtjänsten på grund av det här?

– Nej, det stod att fallet lades ner innan det ens öppnades, så det kommer inte att hända något mer. Det stod i samma brev. Så det känns skönt att det inte läggs tid på att ta det vidare.

 Mariette och Isabelle.
Mariette och Isabelle.

Vill bjuda anmälaren på fika

Hon säger att anmälaren måste vara en person med alldeles för mycket fritid.

– Det är klart att man undrar vem som har gjort den här anmälan och vilka är våra så kallade ”gemensamma vänner”. Det är ju spännande, jag hoppas ju att någon hör av sig nu efter det här inlägget så att jag kan bjuda på fika och ta ett snack.

Hon säger att hon är en förespråkare för att man ska få göra som man vill och börja arbeta när man själv känner att man kan göra det.

– Vi är dessutom två mammor i familjen som synkar bra och har en underbar tid i en bebisbubbla. Att jag inte ägnar någon tid till vår lilla nykomling... jag kan bara meddela att det är det jag gör mest om dagarna, att sitta och stirra på honom. Och jag tröttnar aldrig. Sedan har jag valt att börja jobba så smått, det är min passion och något jag brinner för. Jag har också ofta uppdrag och spelningar där jag kan ha med hela familjen, vilket är underbart.

Publisert:

LÄS VIDARE